Donma problemi

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
emrecan1767
Byte1
Byte1

Donma problemi

Mesaj gönderen emrecan1767 »

merhaba arkadaşlar sorunum daha önce yazdığım gibi güç kaynağı ve nero sorunu vardı bilgisayarda cd-writer bozuldu güç kaynağını değiştirdim ama bilgisayar çalışmadı bi bilgisayarcıya götürüp tamir ettirdim tamirciden aldığımda bilgisayar ın açma düğmesinin üstündki ışık yanmıyodu hadi dedim tamam ama oyunlar donraka çalışmaya başladı yani oyun çalışıyo ama hızlı değil yada donarak gidio arkadaşlar bunlara çare biliosanız yazın ama benim sizden asıl istediğim bu bilgisayarın içindeki kabloların nasıl nereye bağlanacağını resimle göstermeniz gösterirseniz siz çok teşekkür ederim bilgisayarcıya götürmeden önceki sorunum bilgisayarın düğmesine bastığım halde bilgisayarın çalışmamasıydı kablolar falan yanlış takılı dediler eski güç kaynağı varken oyunlar hiç donmuyodu anlamadım biras uzun oldu ama kusura bakmayın okuduğunuz için bile teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 7388 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

viewtopic.php?t=1545
üstteki linkte yeralan bilgileri download edip bir inceleyin
Kullanıcı avatarı
emrecan1767
Byte1
Byte1

adminim teşekkür ederim bilgisayardaki oyunların donarak oynama sebebi ne olabilir grafik ayarlarını düşürmeme rağmen donarak ilerliyor ekran kartık fx5200 güç kaynağının değiştirmeden önce böyle bir sorun yoktu ilginize teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ben olsam öncelikle ısı sorunu olup olmadığına bakardım , ayrıca güç kaynağı yetersiz kalıyor da olabilir , bir diğer olasılık Ram yetersizliği... ekran kartınızın düzgün driverlerini yüklediğinizden emin olduktan sonra , speedfan vb yazılımlarla işlemci ekran kartı , HDD .... ların ısılarını oyun öncesinde ve sırasında kontrol edin
Kullanıcı avatarı
emrecan1767
Byte1
Byte1

ilginize birkez daha teşekkür ediyorum ram im 512 sanırım yeterli sorum su olacak galiba ekran kartının driver ını yüklemedim ge force fx 5200 nereden bulabilirim acaba ve bunu yüklersem sorun düzelebilirmi
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

emrecan1767 yazdı:ilginize birkez daha teşekkür ediyorum ram im 512 sanırım yeterli sorum su olacak galiba ekran kartının driver ını yüklemedim ge force fx 5200 nereden bulabilirim acaba ve bunu yüklersem sorun düzelebilirmi
Arkadaşım,aşagıdaki linke bak bakalım..

http://www.programmerkezi.com/display.asp?id=42
Kullanıcı avatarı
emrecan1767
Byte1
Byte1

arkadaşlar ben nvdia nın son sürüm driverıyla güncelledim benim ekran kartı neymişte haberim yokmuş görüntü kalitesi acaip arttı herkese tavsiye ederim ama oyun daki sorun hala çözülmüş diil ekran kartı ile alakası yok galiba arkadaşlar ben güç kaynağını yeni aldım nasıl olurda yetersiz kalır benim eski güç kaynağı cins cins sesler çıkarıyodu ama oyunlar çok ii bir biçimde çalışıyode anlamadım yaa
Kullanıcı avatarı
emrecan1767
Byte1
Byte1

evreka

arkadaşlar inanmayacaksınız ama problemi çözdüm ve kesin sonuç sanal bellek miktarını yükselttim ve donmaya son bu sorunu yaşayan bütün arkadaşlara öneririm sanal belleği yükseltmek için:bilgisayarım -özellikler-gelişmiş-performans ta ayarlar kutusuna tıklayın-gelişmiş e tıklayın-sanal bellek değiştir e tıklayın-sonra yükseltin ben 1000 ile 2500 arası yaptım AYARLA demeyi sakın unutmayın yani ayarla sekmesine yıklayın ve sorun ortadan kalktı ben böyle yaptım sorumluluk BANA AİT değildir yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Cözümü paylastiginiz icin tesekürler