Bende de aynı problem var..Dell notebook (XP pro sp2) ile Desktop pc mi (XP Pro sp2) bağlamak için 2 metre bi cros kablo yaptırdım. eve geldim ve kabloları birbirine taktım. Sınırlı bağlantı uyarısı aldım. IP leri manuel verdim 192.168.0.1 ve .....2 olarak o zaman 100mbps ile bağlantı oldu. İki bilgisayarda workgroup da. ancak notebook çalışma grbundaki pc leri göster dediğimde hem kendini hem desktop u görüyor. Fakat desktop a girince yetkiniz uyarısı alıyorum. desktop da aynı işlemi yaptığımda ise sadece kendi bilgisayarımı görüyorum. İki bilgisayardan birbirine ping attım..istek zaman aşımına uğradı uyarısı aldım. En son artık ethernet kartı ayarlarını kurcalarken akış seçeneklerinde optimize for diye bi seçenek vardı. CPU da duran ayarı throughput a getirdim.... Anaaaa...iki biilgisayarda birbirini gördü ve data transferi yaptım ve LAN oyunları oynayabildim. Askere gittim geldim tekrar aynı işlemleri aynen uyguladım...yok abi...olmadı gitti yaaa.. :oops: Ben askerdeyken PC ler huy değiştirmiş herhal...Cross kablom ok başka pc de çalışıyor. Guest hesabını açtım, firewall ı kapattım yok yok.
Bide ilginç olan PC ler hep paket alınıyor diye gösteriyor ama hiç birisi paket göndermiyor :) Ulan nerden geliyo bu veriler..kafayı yiycem...bi yardım...
bende de oldu
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12466 kez