Internet Hiz dusmesi

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Internet Hiz dusmesi

Mesaj gönderen daddy_cool »

Arkadaşlar internet hızım son bir haftadır bayaa bi düştü.Sorun Benden kaynaklanoyor buna eminim.Çünkü bu aynı sorunu daha önce de yaşadım ve formatl atınca düzeliyor.Windows biraz sapıtmaya başlayınca internet hızım da aşırı bir düşüş gözleniyor! Ben de mecburen bunu format atarak düzeltiorum. fakat acaba bu sorun nereden kaynaklanıyor?Merak ettiğim işte bu. Sistemi Spyware doctor da dahil en iyi anti-spyware yazılımlarıyla tarattım ve temiz çıktı.ayrıca bi virus taraması da yaptım yine temiz çıktı.Sorun tcp-ıp ayarlarından olamaz çünkü o windows'u kurduğumdan beri hep aynı ayarda. fakat demekki yine bir yerde birşeyler var ki hızım bu kadar düşüyor. Ama sorun kesin bende yani windows'ta. Fakat nerde?bunu bilmek istiyorum çünkü bu sorunu ancak formatla giderebiliyorum.acaba bu sorunu formatsız giderebilir miyim?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12413 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Hayır adminim kontrol ettim Bütün programları kapatıyorum ve bakıyorum internete bağlanan başka bişey yok! yani makina temiz! Bu başka bişey olmalı
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

muhtemelen "mars"ta da internet servisini türk telekom yapıyor
diye bir gülümsemeyle gireyim
sanırım bu arada hizmet paketlerinde bir karışıklık var
zaman zaman bende de inanılmaz düşüşler oluyor...
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Tekirdağ'da nası tUrktelekom yapıyosa Marsta da türktelekom Yapıyo!
:lol: İşin şakası bir yana Tttnetten kaynaklanan birşey değil bu bu windowstan kaynaklanan birşey ama ne??
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

internet yavaşladığında opera veya firefoxa geçerim,treewalk diye bir program var çok memnunum,istersen dene,dns ile ilgili problem olabilir(maksat fikir vermek,aklıma bunlar geldi :lol: )
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

metinxx yazdı:internet yavaşladığında opera veya firefoxa geçerim,treewalk diye bir program var çok memnunum,istersen dene,dns ile ilgili problem olabilir(maksat fikir vermek,aklıma bunlar geldi :lol: )
Önerilerin için teşekkürler metinxx. Peki kısaca bi anlatırmısın nası kullanacam bu treewalk programını.Daha önce bilgisayara indirmiştim ama daha hiç kullanmadım.Kısaca bi açıklarmısın nası ayarlarla iyileştirebilirim bu programla hızımı?
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

hacker_a yazdı:
metinxx yazdı:internet yavaşladığında opera veya firefoxa geçerim,treewalk diye bir program var çok memnunum,istersen dene,dns ile ilgili problem olabilir(maksat fikir vermek,aklıma bunlar geldi :lol: )
Önerilerin için teşekkürler metinxx. Peki kısaca bi anlatırmısın nası kullanacam bu treewalk programını.Daha önce bilgisayara indirmiştim ama daha hiç kullanmadım.Kısaca bi açıklarmısın nası ayarlarla iyileştirebilirim bu programla hızımı?
TRKY DNS AYAR Prog.kullanmanı öneririm,

http://serazat.trky.net/trky-dnsayar_in.asp
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Onu biliyorum kullandım Ama bişey anlayamadım.Şimdi bu treewalk programını merak ettim!
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

indir kur,dns ayarınıda 127.0.0.1 olması lazım,değilse elle yap,trkdns ile her hafta ayar yaparken treewalk ile altı aydır hiç ayar yapmadım,ikisi arasında tercihim treewalkdır...

ağ bağlantılarımı sağtıkla>özellikler>yerelağ bağlantısı sağ tıkla>özellikler>çıkan pencereden,internet iletişim kuralları>çift tıkla>yeğlenen dns sunucusu>127.0.0.1
herhangi bir ayar yapmana gerenk yok

Resim