defrag hata veriyor

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

velociraptor yazdı:Tek bir yorum yapacagim :
Eger defrag islemi sonuna kadar gelebildiyse , yani takilip kalmadan sorun yoktur , ama tamamlanmadan donma veya error verdiyse ozaman iste sorunla ugrasmamiz gerekir :D
sağol be :D
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 66 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

ben perfectdiski çok sevdim teşekkürler bunu önerdiğiniz için, offline defrag özelliği çok iyi bişe ben ilk smart ile windows altında birleştirmiştim 20dakika sürdü 5GB lık bölümde,sonra offline yaptım o daha bi iyi oluyo pagefileda birleşiyor mükemmel. :)
fakat bunu yükledikten sonra bu PDSched.exe geldi bu ne işe yarıyor hdd ye olan erişimlerimi kontrol ediyor, ramim az olduğu için böle exe leri kapatmak istiyorumda kapatmalımıyım sizce ne dersiniz bu konuda.Resim
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

metinxx yazdı:defrag işlemi c:\ için,haftada bir yaparsam üç dakikayı buluyor,şu an hata verdiği için % onbire geldiğinde hata verip bitiyor,bende perfect defrag kullanmaya başladım,oda yirmibeş saniyede bitiriyor,benim c:\10gb ve en az haftada bir veya iki kere defrag yaparım,o yüzden kısa sürüyor...
Ben pek yapmam..Hatta en son yaptığımın üzerinden epey zaman geçti..
Şimdi başlasam ne kadar sürer acaba?

Kolay gelsin.
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

darkleo kardeş
kesin bildiğimden değil,isminden tahmin ettiğime göre defrag zamanlaması olması lazım,eğer öyleyse kapatmanda mahzur yoktur ..
En son metinxx tarafından 31 Tem 2006, 17:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

Eger defrag islemi sonuna kadar gelebildiyse , yani takilip kalmadan sorun yoktur , ama tamamlanmadan donma veya error verdiyse ozaman iste sorunla ugrasmamiz gerekir :D
İnceleme ve birleştirme raporu,''defrag c: -f''komutu ile güvenli kipte,komut istemi ile yapılan birleştirtirmedeki rapor ve takılma ve donma yok.Windows daki prog.ile yaptıgım birleştirmede %14-15 lerde iken bitiriyor ve birleştirilemedi raporu veriyor.. :!:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9082 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aslinda en iyi defrag güvenli kipteki dos komutu ile cünkü : Arka planda calisan uygulama minimum olacagindan defrag sirasindaki ram ve cpu kullanimindan tutunda defrag zamanlamasina kadar herseyden kär edilecek , fakat kendim de perfectdis i kullaniyorum ve bende de PDsched.exe var , bence bir zarari yok tahminler dogrudur bu PrefectDisk Schedule in kisaltilmisi
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

uçs yazdı:
İnceleme ve birleştirme raporu,''defrag c: -f''komutu ile güvenli kipte,komut istemi ile yapılan birleştirtirmedeki rapor ve takılma ve donma yok.Windows daki prog.ile yaptıgım birleştirmede %14-15 lerde iken bitiriyor ve birleştirilemedi raporu veriyor.. :!:
Hocam yukardaki duruma göre,bu sekilde kullanmaya devam edeyim mi?Yoksa format atıp düzelteyim mi? :(
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bu sekilde kullanmaya devam edin ben sorunu arastiracagim, formatsiz bunu düzeltmenin bir yolu mutlaka vardir .
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

sevgili uçs,hemen format atma windowsun iyice ihtiyarlasın,elden ayaktan düşsün,ondan sonra format atarsın,bence her takılmada format gereksiz....
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

metinxx yazdı:sevgili uçs,hemen format atma windowsun iyice ihtiyarlasın,elden ayaktan düşsün,ondan sonra format atarsın,bence her takılmada format gereksiz....
Zaten yaklaşık bir aydır bu şekilde kullanıyorum,format atalı 4 ay oldu,gözle görülür bir zararı yok.
Teşekkürler.. :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Arkadaslar ana sayfamizdaki asagidaki linkte yeralan ipucunu denedinizmi:

https://www.sordum.net/news/news.php?c=4&pg=2
(disk temizleme araci problemi)
En son velociraptor tarafından 30 Nis 2008, 17:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

velociraptor yazdı:https://www.sordum.net/news/news.php?c=4&pg=2
Denemek istiyorum,ancak registery yedegini nasıl alacagım? :oops:
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

başlata gel,çalıştırı aç buraya regedit yaz-entere bas

çıkan pencerede dosyaya gel ver i tıkla
çıkan pencerede,kaydetin yanındaki kutuya bir isim yaz,en üstteki pencereyi nereye kayıt istiyorsan oraya getir,kaydet i tıkla yedek tamamdır..
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

metinxx yazdı:başlata gel,çalıştırı aç buraya regedit yaz-entere bas

çıkan pencerede dosyaya gel ver i tıkla
çıkan pencerede,kaydetin yanındaki kutuya bir isim yaz,en üstteki pencereyi nereye kayıt istiyorsan oraya getir,kaydet i tıkla yedek tamamdır..
Sagol hallettim.. :D
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

velociraptor yazdı:https://www.sordum.net/news/news.php?c=4&pg=2
Denedim,sonuc olumsuz..Yedege aldıgım reg.kayıt' geri yüklemelimiyim? :(