Ses Ayarı 10 (C:)
Birim boyutu = 9,53 GB
Küme boyutu = 4 KB
Kullanılan alan = 2,72 GB
Boş alan = 6,81 GB
Yüzde olarak boş alan = 71 %
Disk parçalanması
Toplam parçalanma = 10 %
Dosya parçalanması = 21 %
Boş alan parçalanması = 0 %
Dosya parçalanması
Toplam dosya sayısı = 18.326
Ortalama dosya boyutu = 190 KB
Toplam parçalanmış dosya sayısı = 2
Toplam fazlalık parça sayısı = 3
Dosya başına ortalama parça sayısı = 1,00
Sayfa dosyası parçalanması
Sayfa dosyası boyutu = 600 MB
Toplam parça sayısı = 2
Klasör parçalanması
Toplam klasör sayısı = 1.666
Biçimlenmiş klasörler = 1
Fazlalık klasör parçaları = 0
Ana Dosya Tablosu (MFT) parçalanması
Toplam MFT boyutu = 23 MB
MFT kayıt sayısı = 20.015
MFT'nin kullanımdaki yüzdesi = 86 %
Toplam MFT parçalanma miktarı = 2
--------------------------------------------------------------------------------
Parçalar Dosya Boyutu Birleştirilemeyen dosyalar
Yok
Bilgisayarinizi "güvenli kip sadece komut girme" modunda açip:
"defrag c: -f " komutu ile defrag. yapmayi deneyin,
eger defragmantation yapmak istediginiz c: degilse tabi islemi yapmak istediginiz partition harfini girmeniz lazim.
Komut satirina dfrg.msc yazarak xp'nin normal kendi defragmantation programini da kullanabilirsiniz, bellekde çalisan fazla program olmayacagi için daha temiz islem yapar.
Normalde vermesi önemli degil , güvenli kipte defrag yaptiysa sorun yoktur.
muhtemelen arka planda calisan uygulamalardan biri ile cakisiyor , Msconfig teki servicesleri tek tek kapatarak sorunluyu bulmak gerekir , ve yine muhtenmelen sonradan yüklediginiz bir porgram buna neden oldu , ben olsam her eve derman asagidaki komutu uygulardim:
sfc /scannow
Bendede aynı olay var,hemde zannedersem 1 ay falan oluyor.sfc /scannow yaptım,başlat>çalıştır>cmd>chkdsk yaptım,chkdsk /F yaptım.Norton Disk Doctor ile taradım olumsuz..O&O Defrag 8.0 ile birleştirme yapıyorum aşagıdaki raporu veriyor:
demekki bu tür durumlarda ise yarayan tek yöntem üstte de belirttigim gibi :
"defrag c: -f " komutu ile defrag. yapmayi deneyin
velociraptor yazdı:demekki bu tür durumlarda ise yarayan tek yöntem üstte de belirttigim gibi :
"defrag c: -f " komutu ile defrag. yapmayi deneyin
Tek bir yorum yapacagim :
Eger defrag islemi sonuna kadar gelebildiyse , yani takilip kalmadan sorun yoktur , ama tamamlanmadan donma veya error verdiyse ozaman iste sorunla ugrasmamiz gerekir :D
defrag işlemi c:\ için,haftada bir yaparsam üç dakikayı buluyor,şu an hata verdiği için % onbire geldiğinde hata verip bitiyor,bende perfect defrag kullanmaya başladım,oda yirmibeş saniyede bitiriyor,benim c:\10gb ve en az haftada bir veya iki kere defrag yaparım,o yüzden kısa sürüyor...