Microsoft amca bu update'i release ettiğinden beri kuranların iki yakası bir araya gelmiyor arkadaşlar..yabancı forumlarda sayfalarca eleştiri var..tam olarak ne yaptığını araştırmadığım bu güncelleme evdeki pc'mde ve işyerindeki 10'dan fazla makinada büyük problemler çıkarttı..
herşey geçen gün güncellemeyi bilgisayarıma kurmam ile başladı..makinam alakasız yerlerde alakasız hatalar vermeye başladı..resimleri gezerken mavi ekran verip reset atmalar,müzik dinlerken kilitlenmeler,oyunlarda ctd'ler..virüs taramasından overclock ayarlarıma kadar herşeyi gözden geçirdim..hiçbir aksilik bulamadım..Ram'lerim bozuluyor sanırım diyerek default'a aldım herşeyi..sistem günlüğünde en önemli process'lerden olan DCOM+'da hata mesajları veriyordu..çözüm format gibiydi..
ertesi gün işe gittiğimde kısa süre içinde bir çok makinadan hata haberleri gelmeye başladı..ama ne kadar garip sorunlar..hiçbir şekilde yazdırım işlemi yapamayanlar,sağ tuşa tıklayınca masaüstünde donup kalanlar,bilgisayarımı tıklayınca aniden kapanan pencereler,kaybolan masaüstü simgeleri...
sorunu forumlarda ararken ve bir virüsten şüphelenirken,bir abimizin şansa "oğlum bu update i kurduktan sonra oldu" uyarısı üzerine SDS2.0'ye odaklandım..update'in öncesine geri aldığımda sorun çözüldü..diğerlerinin tümünde de..ve akşam eve gittiğimde de sorunu çözdüm böylece..o günden beri bir kez bile kilitlenmedi makinam..
yabancı forumlarda microsoft'a epey tepki var..update yüklendiği makinalarda tamamen random denilebilecek nice hataya yol açıyor..en fazla da internete bağlanamama ve otomatik dns alamama problemi..
bu aralar windows xp'niz durup dururken stabilitesini kaybeder veya saçma hatalar üretirse format atmadan evvel lütfen bunu göz önünde bulundurun ve bir geri yükleme penceresine doğru göz atın..
bill gates amcaya sevgiler bu arada...ayakta alkışlıyorum kendilerini..
Üç gündür internete bağlanamama (hem ADSL hem de dial-up ile) sorunum vardı; yenice çözüyorum...
"Yenice çözüyorum" dedim; çünkü, bir sürü denemenin (ayrıntıyı daha sonra yazarım) sonuncusu emanet bir kasa idi ve onunla şuan bağlandım ve de ilk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim:
Sorun çok büyük olasılıkla konu başlığına da adını yazdığım "Software Distribution Service 2.0" adlı ne idiği belirsiz (en azından bence belirsiz) şeyden kaynaklanmakta...
Aslında bir süredir çeşitli aralıklarla kendiliğinden bu adla sistem geri yükleme noktaları oluşturulduğunu görmekteydim ve de kendiliğinden yada doğrudan Windows güncellemesi yapılacağında oluşturulduğunu, sistem denetleme noktası benzeri olduğunu sanmaktaydım...
Yukarda söz ettiğim çözüm denemelerinden biri de söz konusu noktaya sistem geri yüklemeydi; ama, gel gör ki, kendimizin değil sistemin oluşturduğu bu noktaya geri yükleme işlemi başarısızlıkla sonuçlanıyordu; üstüne üstlük, artık başka bir noktaya da geri yükleme denemesi yapamıyordunuz; çünkü, kendi başarısızlığı yetmezmiş gibi -kendi de içinde- var olan tüm geri yükleme noktaları ortadan kalkıyordu...
arkadaşlar daha önce verildimi bilmiyorum ama ben yeni karşılaştım ve oldukça ilginç bir hata. bill amca sorunu nvidia ve hp sürücülerine bağlayarak kurtarmaya çalışıyor.