Düsünce gücüyle e-postasini açti

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bambucya77
Kilobyte3
Kilobyte3

Düsünce gücüyle e-postasini açti

Mesaj gönderen bambucya77 »

Resim

İngiltere'de felçli bir adam, yeni bir beyin sönsörü sayesinde, düşünerek bilgisayarın imlecini hareket ettirdi ve e-postasını açtı.

12 Temmuz 2006 Çarşamba

Kol ve bacakları felçli 25 yaşındaki adam, "BrainGate" sensörü sayesinde bilgisayarda e-postasını açabildi ve bir robot kolunu kontrol edebildi.

Felçli hasta, Massachusetts'deki Cyberkinetics Neurotechnology Systems tarafından geliştirilen bu sistemin denendiği ilk kişi oldu.

Bilim adamları, hastanın beyninin hareketi sağlayan bölgesine 100 elektrodun bulunduğu minik bir silikon çip yerleştirdi. Böylece hücrelerin faaliyetleri kaydedilerek bilgisayara aktarıldı ve bilgisayarın komutları tercüme etmesiyle hastanın cihazı kontrol etmesi ve hareket ettirmesi sağlandı.

Massachusetts hastanesi yetkilileri, bu yöntemin, felçli insanların yaşamını kolaylaştırmada bir umut olduğunu söylediler.

kaynak:milliyet
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Tknoloji ilerliyor hadi bakalim hayirlisi gelecek nesiller daha neler görecek
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

teknolojinin bölesine de pes doğrusu.Yakında insanların hepsinin aklından geçenleri de okuyacaklar.... :D hatta onları bilgisayar ile yöneticekler artık robotlaşacak mıyız? :D :D :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Organik bilgiysayarlar ile ilgili sanirim uzun yillardir calismalar var ve belirli bir noktaya gelindi yani : kasanin icindeki bircesit canli emirleri yerine getiriyor :shock:
Kullanıcı avatarı
LOST
Kıdemli üye
Kıdemli üye

Mesaj gönderen LOST »

bu nedir ya elimizde kalmasın bu makineler adminim tez elden cıkaralım nedersin :lol:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ben haalen PIII ve 32MB Ekran karti olan 256Mb RAm li bir Pc kullaniyorum ve sanirim 1 yildan fazla da beni idare eder , kisacasi benim elimde kaldi bile :D