registry ayarlari ile ilgili

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
metinxx

registry ayarlari ile ilgili

Mesaj gönderen metinxx »

bu gün bir program yükledim,begenmedim uninstal ettim,fakat acilista hata vermeye basladi,bende registryden tek tek girdilerini sildim,düzeldi fakat simdi baska hata var,bende eski registry yedegini yüklemek istedim,güvenli kiptede normaldede ayni hatayi veriyor,hata önemli degil nasil olsa düzeltirim,basit birsey,esas konu reg.yedegini neden geri alamiyorum :?

c:\\registry\regbackup.reg geri alinamiyor:tüm veri kayida basariyla yazilamadi.bazi anahtarlar sistem veya diger islemler tarafindan acilmis

diyor...
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

sistem geri yüklemen aciksa 1-2 gün geriye giderek geri al
sorunun ne oldugu belli olur
gecmis olsun
ama ilginc...
windows
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen windows »

Arkadasim aslinda o regedit geri alinmistir ama regedit calistigi icin o hatayi aliyosun gönlünü rahat tut :wink:
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

ben bunu 4 yerde söyledim ama kimse okumadi :evil:
bu bir hata degildir. windows ihtiyac duydugu kayitlari kendisi aciyor
sende onun üzerine eski kaydini yüklemeye calistigin zaman sana bilgi amacli rapor gösteriyor.

TüRKcESİ:

bu kayit var bosuna bu kaydi yüklemeye calisma demek.
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

sistem geri yükleme kapali,on defa kayit alirim,lazim oldugunda hep geri alinacak tarih bulunamadi mesaji geldiginden bende kapattim,simdi diyelimki kaydi normal geri aldigi halde hata mesaji veriyor,registryden sakatladigim ses düzenim neden geri gelmedi,sürücüleri var yükler düzeltirim fakat ben registryden bozdugum ayari yine ordan düzeltebilmeliyim :roll:
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

mavi_gece_ yazdı:ben bunu 4 yerde söyledim ama kimse okumadi :evil:
bu bir hata degildir. windows ihtiyac duydugu kayitlari kendisi aciyor
sende onun üzerine eski kaydini yüklemeye calistigin zaman sana bilgi amacli rapor gösteriyor.

TüRKcESİ:

bu kayit var bosuna bu kaydi yüklemeye calisma demek.
peki diyelimki registride bir deger var ve sifir,benim yükledigim yedekde bu bir ise bunu degistirirmi (normalde harici düzeltmelerde ayni kaydi ard arda gir böyle bir uyari vermiyor,iste bunu anlayamiyorum)yoksa var diye hata mesajimi verir...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10224 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

metinxx yazdı: peki diyelimki registride bir deger var ve sifir,benim yükledigim yedekde bu bir ise bunu degistirirmi (normalde harici düzeltmelerde ayni kaydi ard arda gir böyle bir uyari vermiyor,iste bunu anlayamiyorum)yoksa var diye hata mesajimi verir...
Sonradan yüklenen deger ne ise o gecerli hale gelir ve eski registry degerini degistirir , var ise uyari vermez ve aynen yazar ( cünkü algilama yetenegi yok ne yazikki :) ) sadece komutu uygular, verilen hata registry deki permission (yetkiler ile ilgili birsey olsa gerek) , cözümüne simdilik yabanci kaynaklar dahil rastlamadim.

Resim

Zaaten uyari mesajinda da , komutun hepsini uygulayamadigini (yani tüm degerleri yazamadigini), cünkü baazi registry degerlerinin sistem veya baska islemler tarafindan kullanimda oldugunu söylüyor
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

sevgili adminime katılıyorum! sana verdiği hata şu: sen o yedekği geri yüklemek istediğin zaman değiştirebildiği değerleri değiştiri ama dediştiremedikleri değer ise o an başka bir windows uygulaması tarafndan kullanılıyor demektir! yani senin o yedeğindeki bazı kayıtlar geri yüklendi fakat bazılarıda yüklenemiyor çünkü o yüklenemeyen kayıtları başka bir bpogram o anda kullanıyor! (muhtemelen birçoğu services.exe tarafından kullanılıyordur) çünkü buna benzer bir olay benim de başıma geldi! reg de services kısmında bazı değerleri silmeye çalışıoyrdum örn. ben tv kartımı sistemden tamamen kaldırmış olmama rağmen reg de o dediğim yerlerde benim tv kartının bazı kalıntıları kalmıştı ve ben o kalıntıları elee temizlemek istediğimde bana silinemiyor dedi.Bende başka yöntemle denemek istedim bu sefer silmiyecektim o kayıtları fakat değerini değiştirecektim(normalde aynı nası silinemiyorsa o değeri de değştiremezsin) bende işte nası yaptım sadece odeğerileri yedekledim sonra o reg dosyasını notepad ile açıp kendim elle değiştirdim ve onu yüklemek istediğim zaman bana aynen seninki gibi bi hata verdi!(çünkü o değiştirmeye çalıştığım değerler windowsun bir programı olan Services.exe tarafından o anda kullanılıyordu). bununla tam 1 hatfa uğraştım fakat yapamadım! açılşta services.exe yi devre dışı bıraktığım zaman bu sefer windows hiç aılmadı.Bende sonra senin gibi o hatanın neden kaynaklandığını anlamıştım!