ikinci isletim sisteminden sIkILanlar

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

ikinci isletim sisteminden sIkILanlar

Mesaj gönderen mavigece »

İkinci isletim siseminden sikilanlara bir cözüm

Boot Manager'i düzenleyelim: öncelikle "boot.ini" gizli bir dosya oldugu icin görebilmemiz icin su adimlari takip edin. Explorer`ri acin, daha sonra Araclar -> Klasör secenekleri -> Görünüm'e gelin. "Gizli dosya ve klasörleri göster" secenegini isaretledikten sonra tamam diyerek cikin. Artik "boot.ini" görebilirsiniz.

C sürücünüzde ki "boot.ini" dosyasini acmak icin Not defteri yada baska bir text editörü kullanin. Sisteminizde hem Win98 hem de WinXP oldugunu varsayalim buna göre "boot.ini" dosyanizin icerigi buna benzer olacaktir.

[boot loader] timeout=30 default=C: [operating systems] C:="Microsoft Windows" multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

*timeout=30* -->Boot menünün ekranda kac saniye kalacagini gösteriyor

"default=C:\" -->Default olarak secili isletim sistemi" Asagidakiler ise Boot Menüde bulunan isletim sistemleri secenekleri C:="Microsoft Windows" multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

simdi biz C'de Win98'i kaldicagimizi ve sadece WinXP kullanacagizi düsünelim. Buna göre boot menü asagidaki gibi olacaktir.

[boot loader] timeout=0 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

"timeout=0" yapmamin nedeni nasil olsa sececek baska isletim sistemi yok

"default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS " ise D sürücümüzdeki WinXP'nin yol tanimi Böylece boot menü düzenleme islemimiz tamam oluyor.

2-)Yer acmak icin dosyalari kaldiralim. Eger Windows98, primary bölümde olmasaydi rahatca formatlayabilirdik ama WinXP'nin boot islemi icin gerekli bazi önemli dosyalari bu bölümde (C'de) yer aldigi icin klasörleri silerek yer acmamiz gerekecektir. Bu islemi WinXP altinda yaptigimiz icin C sürücüsünde bulunan Windows 98'in Windows klasörünü,program files'i vs. silerek yer acabiliriz. Bu islemler sonucunda tek isletim sistemine sahip olup böylelikle yer sorunumuzuda halletmis olacagiz.

alintidir.

KAYNAK:
http://www.basinyayin.net/modules.php?n ... c&start=10
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 6304 kez

Mesaj gönderen velociraptor »