Ses Karti Degisikligi
- daddy_cool
- Megabyte3
Ses Karti Degisikligi
Arkadaslar Yeni bi tane ses karti buldum!Bi arkadas verdi Markasi ESS 1969 daha önce On board ses karti kullaniyodum Anakartim İntel 915 GAV ve bunun üzerinde bulunan onboard ses kartini kullaniyodum markasi da Realtek ve bide bu realtek icin High Defination Sound diye yaziyo driverde Galiba daha iyiymis fakat ben bu ESS 1969 ses kartini takinca birden sesin sanki daha kaliteli oldugunu fark ettim! digerinde (on boardda) hoparlörleri sonuna kadar aciyodum ama hoparlörler fazla bogulmuyordu simdi ise bu ESS 1969 ses kartini takinca Hoparlörler Neredeyse patlayacak yani anlasilan diger onboard yani realtek ses kartindan daha fazla ses veriyo ve bunun yaninda bana ses sanki realtekten de daha kaliteli gibi geldi simdi de onboard ses kartini iptal edip Bu ESS 1969 ses kartini kullanmaya karar verdim! Bunun icin ne yapmam gerek yani windows varsayilan ses karti olarak Bu yeni taktigim ESS 1969 ses kartini görsün! biostan on board audio yu iptal ettikten sonra sistemden de o onboard ses kartinin driverini de kaldirmam gerekiyo mu?
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9256 kez
- daddy_cool
- Megabyte3
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9256 kez
- daddy_cool
- Megabyte3
peki o zaman adminim iste yaptim oldu! Biostan onboard audio yu hic ellemedim isi windowstan basit birkac ayar ile cözdüm! varsayilar olarak 2.taktigim ses kartini kullanmak icin denetim masasindan Ses konusma ve müzik aygitlarina giriyorsunuz oradan da ses efekti ve ses aygitlarina giriyorsunuz ve oradan da SES sekmesinden ses calarken ve ses kaydederken kisimlarindan hangi ses kartini kullanmak istiyorsan ordan seciyorsun ve isterlerse insan sei sekmesinden de istedigi ses kartini seciyorsunve bi restart da yaparlarsa daha iyi olur ve iste sana 2. ses kartini güle güle kullanin digerinin driverini falan kaldirmalarina hic gerek yok bence biostan on board audio yu da hic ellemedim o hep acik ama biz isimizi windowstan hallettik zaten ses karti bize windows ta gerekli! tekrar diger ses kartini kullanmak isterlerse dedigim islemleri tekrar yapacaklar ve dedigim yerlerden varsayilan aygit olarak hangi ses kartini kullanmak isterlerse secsinler tamamdir! iste bu kadar basit bisey ama düsünmeden yazdim ama bence bilmeyen arkadaslarimiz icin de iyi bi ipucu olmustur insallah! :D umarim anlatabilmisimdir eger takildiklari bi nokta varsa tekrar bana sorabilirler! :D