ilginc bir problem (vga driveri)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
asimen71
Byte1
Byte1

ilginc bir problem (vga driveri)

Mesaj gönderen asimen71 »

sistem
p4 3.0
512 kingston ram
ge force 5200 128mb vga
160 gb samsung hdd
sorun su
bilgisayarda film izlemeye calisiyorum ama renkler 3 ana renkten olusuyor sanki.goruntu bozuk,anlasilmiyor.ekran kartinin surucusunu kaldirip surucusuz izlemeyi denedim.hersey gayet normal.hata driverdedir dedim ve internetten indirdim,yine ayni sorun.acaba ekran kartimmi arizalandi diycem son oyunlari rahatlikla oynuyorum.goruntu ayarlariyla
biraz ugrastim,ama nafile.
herhangi bir fikri olan yazsin lutfen.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Belki de Codec sorunu olabilir diyecem ama sen yine de bi dene! son codec pck ki yükle olmazsa ekran kartini baska bir arkadasinda dene eger onda da ayni sorunu veriyor ise Ekran Kartin Arizalidir demek! ama bana pek arizaliymis gibi gelmedi cünkü sen driverini kaldirdiktan sonra ekran kartinin görüntüyü yine ekran kartindan aliyorsun degil mi? ve sadece fark o zaman ekran kartin windows un kendi sürücüleriyle calisiyor!O büyük bi ihtimalle driverlerden kaynaklaniyo!veya ayarlarina bi bak!
asimen71
Byte1
Byte1

darkleo yazdı:İNDİRDİĞİN sürücü versiyonlarini yazarmisin. sana önerim 5200 icin 65.73 versiyonu.
65.73 versiyonu icin link yazabilirmisin.
asimen71
Byte1
Byte1

hacker_a yazdı:Belki de Codec sorunu olabilir diyecem ama sen yine de bi dene! son codec pck ki yükle olmazsa ekran kartini baska bir arkadasinda dene eger onda da ayni sorunu veriyor ise Ekran Kartin Arizalidir demek! ama bana pek arizaliymis gibi gelmedi cünkü sen driverini kaldirdiktan sonra ekran kartinin görüntüyü yine ekran kartindan aliyorsun degil mi? ve sadece fark o zaman ekran kartin windows un kendi sürücüleriyle calisiyor!O büyük bi ihtimalle driverlerden kaynaklaniyo!veya ayarlarina bi bak!
267b'yi yüklemistim.dvx icin en iyisi hangisi acaba.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 66 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

asimen71 yazdı:
darkleo yazdı:İNDİRDİĞİN sürücü versiyonlarini yazarmisin. sana önerim 5200 icin 65.73 versiyonu.
65.73 versiyonu icin link yazabilirmisin.
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=854 burdan :wink:
diger gelmis gecmis tim versiyonlar http://downloads.guru3d.com/download.php?id=10
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

asimen71 yazdı:
hacker_a yazdı:Belki de Codec sorunu olabilir diyecem ama sen yine de bi dene! son codec pck ki yükle olmazsa ekran kartini baska bir arkadasinda dene eger onda da ayni sorunu veriyor ise Ekran Kartin Arizalidir demek! ama bana pek arizaliymis gibi gelmedi cünkü sen driverini kaldirdiktan sonra ekran kartinin görüntüyü yine ekran kartindan aliyorsun degil mi? ve sadece fark o zaman ekran kartin windows un kendi sürücüleriyle calisiyor!O büyük bi ihtimalle driverlerden kaynaklaniyo!veya ayarlarina bi bak!
267b'yi yüklemistim.dvx icin en iyisi hangisi acaba.
KazaaCodecPack 2.72 Full yükle! Codecler iclerinde en sorunsuzu ve en yisidir bence!
metinxx

Mesaj gönderen metinxx »

directx9c yüklümü,sp2 yüklüyse,directx yüklemene gerek yok,codec yüklemenede gerek yok,cünkü bende codek sadece hic acilmayan formatlar icin lazim oluyor,bana sürücü problemi gibi geldi :roll:
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

media playerde izliyorsan eger media playeri ac ve
araclardan seceneklere gel.
cikan ekranda basarima gel.
altta video ivmesi diye bi yer var oradaki yükseltme cubugunu
yok'a getir filmi yeniden baslat.olmazsa sayet cubugun altindaki
gelismis sekmenine gel.
oradaki tikleri teker teker kaldir yada tik koy.
yani tikliyse tiki kaldir filmi yeniden baslat.
tik yoksa tik koy yeniden baslat filmi.
sirayla hepsii yap
hangi ayar olduguu aklima gelmedide....

kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadasim en yürütme programi bana göre bsplayer bunu kullan bence forumda vardi
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

arkadasim bu denilenler gibi büyük bi ihtimalle driver sorunu fakat eger donimla ilgili bi sorun ise ekran kartini baska bi pc de dene eger orda sorunsuz fakat sende sorunlu ise sorun driverdendir! sen belki onu kaldirirken driver tam olarak kalkmayabilir reg de falan belki kalintilari olabilir fakat tamamen kalkmasi gerek bence! tamamen kaldir ve sistemi ekran kartinin saglikli calistigi bi zamana geri döndür! 8)
Kullanıcı avatarı
aykutalp
Byte2
Byte2

Re: ilginc bir problem (vga driveri)

Mesaj gönderen aykutalp »

asimen71 yazdı:sorun su
bilgisayarda film izlemeye calisiyorum ama renkler 3 ana renkten olusuyor sanki...
sorun sadece film seyrederkenmi oluyor yoksa masaüstündede renkler sadece 3 tanemi?

bu sorun icin mouse de masaüstünde bos bir yerde sag tikla/özellikler/ayarlar/gelismis/geforce fx 5200/renk düzeltme/renk degisikliklerini uygula basligi altindaki sekmeyi tümüne diye degistirirsen sorunun ortadan kalkabilir.
stylemaniaa
Bit
Bit

Mesaj gönderen stylemaniaa »

Arkadas elimde hazir vardi fazla ugrasamadim verdigim 3 resime ii bak adlarini 1 2 3 diye verdim bunlari yaptigin zaman hersey duzelir ..

------(geçersiz link)------ 27229637/1.bmp.html

------(geçersiz link)------ 27229964/2.bmp.html

------(geçersiz link)------ 27229934/3.bmp.html
Kullanıcı avatarı
ripley
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ripley »

ayni sorun bendede olmustu 5200 ekran kartina 81.85 surucusunu kurdugumda dedigin gibi renk problemi oluyodu.formata kadar gittim ama cozulmedi sorun daha sonra surucu guncellendi sorun cozuldu