Xp Speed'i kullandıktan sonra Dual Core İşlemci Sorunu

Sordum.com tarafindan kodlanmış Programlar hakkinda bilgi paylasim alanidir.
alperdem
Bit
Bit
Mesajlar: 4
Kayıt: 17 Tem 2008, 16:26

Xp Speed'i kullandıktan sonra Dual Core İşlemci Sorunu

Mesaj gönderen alperdem » 17 Tem 2008, 23:02

Merhaba arkadaslar. Xp speedi kullandım. Fakat kullandıktan sonra islemcime bir seyler oldu. Sözgelimi, Bilgisayarım' a çift tıklayıp açtıgımda ya da windows herhangi bir sebepten dolayı uyarı gönderdiginde( Mesela, silmek istediginiz program su anda kaldırılamıyor. su anda çalısıyor olabilir gibi) imleci hareket ettirdigimde takılıyor, donar gibi oluyor. Sebebini merak edip ctrl-alt-del den performans bölümünü açtım ve bilgisayarıma çift tıklayıp açtım. Tam da bu anda %3 olan cpu kullanımı bir anda % 43 lere falan çıktı. Bilgisayarım 1.86 dual core intel islemci, 1024 mb ram, 256 mb ekran kartı(ati) ' na sahip ve markası benq. Bunun sebebi ne olabilir? Ayrıca Speed ten ayrı olarak sitenizde bulunan dual core için Kb896256 isimli güncelllestrimeyi de sitedeki talimatlara uygun olarak yaptım. Bilgisayar bu sekilde davranmaya basladı. Speed ayarlarını eski haline getirip güncellestirmeyi kaldırdıgımda sorun düzelmedi. Fakat bilgisayarı kapatmak için hala süper fastı kullanıyorum. Sebebp bu olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.



Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28046
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 17 Tem 2008, 23:08

süper fast i sahsen kullanmiyorum onun disindaki ayarlari hep uygularim , benimkide cift cekirdekli bir laptop , asagidki sekilde registry yedegini geri alin bakalim farkedecekmi:
viewtopic.php?t=10841
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

alperdem
Bit
Bit
Mesajlar: 4
Kayıt: 17 Tem 2008, 16:26

Mesaj gönderen alperdem » 17 Tem 2008, 23:54

Verdiginiz linkteki talimatları uyguladım. Fakat maalesef windows klasörü içinde ERDNT isimli bir klasör bulunmamakta.

alperdem
Bit
Bit
Mesajlar: 4
Kayıt: 17 Tem 2008, 16:26

Mesaj gönderen alperdem » 17 Tem 2008, 23:57

Xp speedi kurarken programla beraber gelen "ayarlar" dosyası içerisinde söyle bir talimat yer almakta:
Registry nizin yedegi "C:\Registry" dizinine otomatik olarak alinmistir , eger XPspeed in ayarlarindan Memnun kalmadiysaniz yedegi geri yüklemeniz yeterlidir bu islemi:

C:\Registry\regbackup.reg dosyasina cift clickleyip yes (Evet) diyerek yapabilirsiniz.

Bunu uyguladım. Bu durumda bilgisayarım eski haline dönmüs müdür?

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28046
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 18 Tem 2008, 01:15

sorun eski bir Xpspeed versionu kullanmanizdan kaynaklandi sanirim version kac sizdeki ?
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2308
Kayıt: 15 Mar 2006, 10:10
cinsiyet: Erkek
Konum: Muğla / Bodrum / Gümbet
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir » 18 Tem 2008, 09:57

alperdem yazdı:Xp speedi kurarken programla beraber gelen "ayarlar" dosyası içerisinde söyle bir talimat yer almakta:
Registry nizin yedegi "C:\Registry" dizinine otomatik olarak alinmistir , eger XPspeed in ayarlarindan Memnun kalmadiysaniz yedegi geri yüklemeniz yeterlidir bu islemi:

C:\Registry\regbackup.reg dosyasina cift clickleyip yes (Evet) diyerek yapabilirsiniz.

Bunu uyguladım. Bu durumda bilgisayarım eski haline dönmüs müdür?
evet xpspeed i eski ilk kurdugunuzdaki ayarlarına geri dönmüstür. ama velociraptor unda dedigi gibi xpspeedv12yi forumumuzdab tekrar indirip kurarsanız böyle bir sorunla karsılasmayacaksınız...

alperdem
Bit
Bit
Mesajlar: 4
Kayıt: 17 Tem 2008, 16:26

Mesaj gönderen alperdem » 18 Tem 2008, 18:55

Tesekkür ederim, hemen uygulayacagım.

Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
Mesajlar: 2308
Kayıt: 15 Mar 2006, 10:10
cinsiyet: Erkek
Konum: Muğla / Bodrum / Gümbet
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir » 19 Tem 2008, 18:24

sorunlarınızda bizler buradayız en kısa zamanda cevaplamaya çalısırız sevgili arkadasım
ne olduğu nasıl olduğu önemli değildir,nedenlerin bir anlamı yoktur. sonuçlar önemlidir. sonuca gitmek önemlidir.

balkarlı
Bit
Bit
Mesajlar: 9
Kayıt: 20 Mar 2008, 10:47

Mesaj gönderen balkarlı » 22 Tem 2008, 16:38

kardes bence o programı kullanma bana faydasından çok zararı oldu

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28046
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 22 Tem 2008, 16:43

gördügünüz zarar nedir?
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

balkarlı
Bit
Bit
Mesajlar: 9
Kayıt: 20 Mar 2008, 10:47

Mesaj gönderen balkarlı » 22 Tem 2008, 16:53

viewtopic.php?t=41361

sorunu burda anlattım.

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28046
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 22 Tem 2008, 16:58

sorununuzun Xpspeed ile alakali olmadigini söyleyebilirim , hatta bunu da yeni formatlanmis herhangi bir sisteme xpspeed i kurarak gösterebiirim (ki 7000 defa dan fazla denenmistir) , fakat egerki icinize sinmiyorsa elbetteki tercih meselesidir ve kullanmamanizi da olagan karsilarim
En son velociraptor tarafından 22 Tem 2008, 17:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

balkarlı
Bit
Bit
Mesajlar: 9
Kayıt: 20 Mar 2008, 10:47

Mesaj gönderen balkarlı » 22 Tem 2008, 17:01

kardes benim sorunum kesinlikle bu programdan dı deneme maksadı ile format attım yükledim ama gene aynı hatayı verdi bence bilgisayarı hızlandırayım derken daha da zarar veriyor en azından benim pc ye bu etkiyi yaptı

Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4
Mesajlar: 3241
Kayıt: 23 Nis 2008, 15:57
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen modestus » 22 Tem 2008, 17:02

balkarlı yazdı:kardes bence o programı kullanma bana faydasından çok zararı oldu
kardes birseye ..ok atmadan önce konu hakkında arastırma yapmanı tavsiye ederim.
1.bu kadar kullanan var senin sorununu yasayan olmamıssa o zaman sorun senin cihazda demektir.
2.bir program kurarken eger sartları yerine getirmemissen faydasından çok zararını görürsün
3.o dedigin bu forumun sorumlulugu altında olan bir program,sorunun varsa söylersin çözeriz.
4.senin dedigin problemlerin xpspeedden oldugundan emin olman için saglamasını yapman lazım,yani baska bir bilgisayara yükleyip aynı sonucu alman gerekir.
5.ben üye olur olmaz xpspeed yükledim hiçbir problemle karsılasmadım.

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte3
Yottabyte3
Mesajlar: 28046
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek

Mesaj gönderen velociraptor » 22 Tem 2008, 17:09

elbetteki her Pc ayni degildir ve %0.00001 bile olsa yüklü bir program ile cakisma olasiligi vardir , fakat bugüne kadar böylesi bir sikayeti ilkdefa sizden aldim , ayrica linkte belirttiginiz sorunun cözümünü vermistim fakat sizden bir feedback (geri bildirim) gelmedi , cözümü uyguladinizmi
Knowledge determines destiny, And ye shall know the Truth and the Truth shall make you free

Cevapla