10 puanlik uzmanlik sorusu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 7388 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

himm , üzücü , fakat demekki zaaten gidiciymis , benim de basima geldiydi , fakat biraz tedbirli davranip datalarimi kurtarabilmistim , Eger HDD ten tabiri cayiz ise arasira kazinma gibi sesler falan geliyorsa (elbetteki eski HDD lerde) bu HDD in yakinda gidici oldugunu gösterir , bu durumda tüm veriyi yedeklemekten baska yapilabilecek hicbirsey yoktur , HDD lerinde bir ömrü vardir , eger HDD ini degistirdiysen artik bastaki sorunlari büyük ihtimalle yasamazssin, gecmis olsun
Kullanıcı avatarı
Lord_Sidious
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen Lord_Sidious »

evet arkadaslar son durumu iletiyorum size
yeni hdd aldim 120 gb seagate.Neyse monte ettik kurduk tüm herseyi.Sabaha kadar acik birakayim dedim.Bilin ne oldu?Yine ayni kilitlenme devam ediyor.Sirada ki hedef anakart ya da cpu gibi geliyor bana.önce cpu dan baslayayim mi?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 7388 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

:shock: bu kadar kismetsizlik te olamaz su pc yi arkadasina götürüp orada sabaha kadar acik birakma sansin varsa , bir denermisin=?
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Alesta »

geçen benim elimde böle makina vardı. belli bi çalışma sonrası kilitleyen. bi arkadaş hdd ısısından filan bahsetti. everest ile baktım 60 larda geziyodu ısı. aslında önerilen hdd nin altına veya üst kısmına yeni bi fan takmamdı ama o bölümde takacak yer bulamadığım için kasanın arka panelinde boş olan fan yerine taktım ve sorun çözüldü. şu an hdd ısısı 45-50 arası geziyor ama kilit olayı çözülmüş durumda.

karşılaştığım reset ve kilit olaylarından dolayı artık bu tip bi sorunda direk olarak ısıya bakıyorum ve %90 ısıdan kaynaklanıyor geneli.