10 puanlik uzmanlik sorusu
- Lord_Sidious
- Byte1
- bambucya77
- Kilobyte3
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9357 kez
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
fiziksel formatla denemelisin
viewtopic.php?t=2849
bu programi dene bence hdd de bad sektör olabilir ama bunu xpnin kendi icinden yaparsan bulmayabilir haberin olsun bence fiziksel format en iyi cözüm
viewtopic.php?t=2849
bu programi dene bence hdd de bad sektör olabilir ama bunu xpnin kendi icinden yaparsan bulmayabilir haberin olsun bence fiziksel format en iyi cözüm
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
simdi ben low format atim dedim ? low format düsündügüm kadariyla C,D,E iste sürücülerine de format atiyor tek parca yapiyor simdi format atim dedim 15 tane DVd cd bulup DVD ye yazsam ? atsam geri yükselsem bir farklilik olmaz sadece 2 yil önceki haline döner dimi .... yoksa istedigin sürücüye ata biliryormusun ?
- bambucya77
- Kilobyte3
arkadasim peer pc nde bildigin gibi kac tane hard disc var ise programi kurdugun zaman zaten hepsini gosteriyor hangisine format atmak istersin diye soruyor sende hangisine atmak sitersen onu gosterirsin haa yok bir tane hard discin var ama bolunmus sekildedir diyorsan hepsini birlestirir eline verir kardesim kolay gelsin. :wink:PeeRLeeSS yazdı:simdi ben low format atim dedim ? low format düsündügüm kadariyla C,D,E iste sürücülerine de format atiyor tek parca yapiyor simdi format atim dedim 15 tane DVd cd bulup DVD ye yazsam ? atsam geri yükselsem bir farklilik olmaz sadece 2 yil önceki haline döner dimi .... yoksa istedigin sürücüye ata biliryormusun ?
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
tamam :D kiz gibi olur onu anladim simdi bu formati ceken arkadas varsa yani normal Xp cd ise C yi ayri D yi ayir format ata biliyormu ? ben zaten kendi pc me Xp nin formatini atmam :D Xp cd sinden ama dos da atarim format c: diye atiyorum zaten :D low format icin bilmeyen arkadaslara bir soru bende bilmiyorumama ögreniriz önemli olan bilmemek degil ögrenmemek :D
- drog_1
- Megabyte3
tek harddiskteki tüm bölümler silinirPeeRLeeSS yazdı:tamam :D kiz gibi olur onu anladim simdi bu formati ceken arkadas varsa yani normal Xp cd ise C yi ayri D yi ayir format ata biliyormu ? ben zaten kendi pc me Xp nin formatini atmam :D Xp cd sinden ama dos da atarim format c: diye atiyorum zaten :D low format icin bilmeyen arkadaslara bir soru bende bilmiyorumama ögreniriz önemli olan bilmemek degil ögrenmemek :D
- Lord_Sidious
- Byte1
dün gece hdd regenerator ile tarama yaptirdim bad sector cikti ama daha 20 gb ta iken yine bilgisayar kilitlendi bilgisayarin icinden 3 sn de bir dit sesi gelmeye basladi.acaba hdd ten midir bu kilitlenme?Gönül yazdı:fiziksel formatla denemelisin
viewtopic.php?t=2849
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
emin ol lordum anladigim kadariyla sen bir de otomatik restartio kaldirmissin kilitlebndiginde makina rstart atmiyo bu yüzden sen görebiliyon kilitlendigini.bad sektörü temizlemesi lazim temizleyemiyorsa ya yeni bir hdd alirsin yada nerede bad sektör oldugnu bulur o bölümü kullanmazsin olur biter cünkü orayi okumaya calistiginda hemen resetlio makinayi...
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9357 kez
- Lord_Sidious
- Byte1
low format atayim dedim.ama daha yariya bile gelemeden mavi ekran cikti.sonrasi malum.güle güle emektar hdd im.velociraptor yazdı:ok ben anlatamadim galiba bad sector low level formatla bile temizlenemiyorsa baska hicbirseyle temizlenemez , evet oldukca uzun sürer ama denemekte fayda var (Bu arada yapilacak hata da HDD i cöpe de atmak var ama neden hata yapilsin ki)