vistayi kurdum

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

Bende tam bu konuya deginecektim vista nın rtm 6000 sürümünü microsoftun verdigi rc1 yada 2 keyi ile ilaçlemeniz ve full kullanmanız mümkün ben suan full kullanıyorum tek sorun update yapamıyorum xp gibi kullanmak için elimde farklı bir siteden buldugum ilaç var update sorunu çözülmüs diyor ama alıntı tabi onu sizlerle yeni bir konu altında paylasacagım...
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

güncellenemeyen bir isletim sistemi ne kadar güvenli sence :roll:
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Sonuna kadar haklısınız....
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Adminimizin konuyu açan arkadasa sordugu "vistaya adaptasyonu , vista hakkinda detayli testler falan var , mesela cpu kullanimini , bellek kullanimini..."soruyu ben kendimce cevaplamak isterim

Bastan söylemeliyim ki vistada hızlandırmaya yönelik hiç bir ayar yapmadan gereksiz servisleri kapatmadan performans saglaması için ek yazılılm kullanmadan gerekli driver lar yuklendikten sonra sistemin açılısı hızlıl fakat ram kullanmı benim pc de 700 lerde seyrediyor düzenli olarak bellegi kontrol ettigimde bakıyorum ki ram kullanımı en aza indirgenmis(550-600) vista da bu tarz bir çalısma prensiibi var alayacagınız.Cpu kullanımı normal ben bir anormallik sezemedim xpspeed kurulumundan sonra da hersey normal görünüyor farklı donanımlarda farklılık gösterebilir bunu unutmayalım.Sistem gereksinimlerine gelince arkadaslar servisteki 512 ram e sahip pc ye vista ultimate sürümünü kurdum aero glass özelligi kapalı oldugu halde asırı bir kasma söz konusu sistem kaldırıyor tamam ama rahat kullanım için 1 ve üstüne sahip olmak gerekiyor harddisk konusunda ise 10 gb lık bir partisyona çok rahat vista kuruluyor ve 2.5 gb bos alan kalıyor....