bazı programları açarken 1706 error veriyor ( çözüldü )

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

bazı programları açarken 1706 error veriyor ( çözüldü )

Mesaj gönderen ney_bey »

bazı programları açarken 1706 error veriyor ve program acılmıyor

tesekkürler......
En son ney_bey tarafından 15 May 2008, 13:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

sanırım runtime hatası degil. 3. parti bir yazılıma ait bir problem sanırım. hangi programlarda bu hatayı alıyorsunuz
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

tahminim registry programlarından biriyle,regvac gibi ,taratırsan düzelir..
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

1706 error

genellikle kaynak dosya bulunamadı seklindedir
ingilizceniz varsa bir inceleyin
windows installer hata veriyor ve setup yapmıyor
What Causes 1706 Error?

You may receive the error when any of the conditions given below holds true:
Windows installer in unable to find the source files to run the setup of the program you are trying to install.
The program for which you are trying to run the setup was originally installed through network administrative installation, which is no longer available.
You are trying to run the setup from CD-ROM, when you are actually being prompted by Windows Installer to provide source location of the program’s installation files.
You click the Cancel button when the installer prompts you to provide the path to your CD.
When you are in Maintenance mode or while trying to uninstall an application.
Many times, the error is displayed when installing software patches and other minor upgrades.

During installation of a program that uses Windows Installer to perform the setup, the original installation or the MSI package is cached in the C:\winnt\Installer directory. This is done mainly for maintenance or repair. Improper caching of MSI file is one of the main causes of the error.

Fix Windows Installer 1706 Error

Let’s now have a look at the some of the methods that you can use to fix the error.

In case you are installing from the Web and you are prompted to browse to MSI package, then you must first ensure that when you double-click on the Setup.exe file, it looks for the MSI package in the correct location. To check this, you need to open Release Wizard, and verify that the URL specified for the Web server has the MSI package that must be downloaded to install your program.

When installing over the network, you must ensure that you have full rights (read-write-execute) to the network location from where you are running the setup.

You must check that you have the latest InstallShield version on your computer. If not, then update it to resolve the error.

You must ensure that you are logged on with administrative privileges on the computer before starting the installation.

If the installation is unable to locate the required files, try to use the Windows search feature to look for the files and provide the location to the installation process.

Finally, you must try to use a registry cleaner utility, such as RegCure to check the registry for conflicts and problems with the cache. If there is a problem, your registry cleaner tool can easily repair it and resolve the error.

To keep your computer free from errors, such as 1706 error, you must keep you’re your computer updated with the latest patches and security releases. Additionally, you must run regular registry scans using a registry cleaner to ensure that your computer is free from errors and other problems.
modestus yazdı:tahminim registry programlarından biriyle,regvac gibi ,taratırsan düzelir..
aynı isin ayrıntısını verdim sadece
fikriniz ve yaklasımınız dogrudur...
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

bu hata office programlarından da kaynaklanabilir.. öncelikle bu hatanın kesin nedeni ögrenelim isterseniz. sizin için baya zor olacak ama gene de denerseniz kesin bir yanıt alabiliriz... öncelikle baslat / çalıstır diyelim açılan pencereye msconfig yazalım önümüze yeni pencere gelecek üst taraftaki sekmelerden baslangıç sekmesine tıklayalım. eger yapabilirseniz oranın bir resmini çekerseniz önmcelikle ve buraya verebilirseniz iyi olur. sonra ctfmon yazan yerin basındaki kutucukta tik isareti olması lazım. onu kaldıralım sonrasında bilgisayarımızı yeniden baslatalım. çünkü bu sorun daha çok office programlarında olusuyor. Bilgisayarımız kapatılıp açıldıgında bu problemi vermezse kesinlikle office tendir diyecegim ve sorunun çözümü de

1. Tüm Office programlarından çıkın.
2. Denetim Masası'nda, Program Ekle/Kaldır'ı çift tıklatın.
3. Yüklü Microsoft Office 2003 veya Microsoft Office XP ürününün girdisini çift tıklatın.
4. Bakım Modu Seçenekleri iletisim kutusunda, Office'i Kaldır'ı ve sonra da İleri'yi tıklatın.
5. Office'in kaldırılmasını onaylamak için Evet'i tıklatın.
6. Kaldırma islemi tamamlandıgında, Tamam'ı tıklatın.
7. Office 2003 veya Office XP CD-ROM'unuzu sürücüye yerlestirin.
8. Kur iletisim kutularını izleyerek Office'i CD-ROM'dan yükleyin.

gibidir.

eger degilse yeni az önce söyledigim seyleri baslat / çalıstır yapıp msconfig yazın baslangıç yazan sekmedeki tüüm tikleri kaldırın bilgisayarınızı kaaptıp açın. bu sorun ortadan kalkacaktır. ve siz herhangi bir programı çalıstırırken bu hata çıkarsa hangi programdan kaynaklandıgını anlayabiliriz...

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

modestus yazdı:tahminim registry programlarından biriyle,regvac gibi ,taratırsan düzelir..
regvac kurdum sadece sistem biraz daha iyi oldu fakat degisen birsey yok

mesela adsl hizmet programını actıgımda

kullanmaya çalıstıgınız özellik su anda kullanılmayan bir ag kaynagı üzerindedir.

Drive Hound Demo. msi yükleme paketini içeren baska bir klasör yolu girin

ibaresi geliyor
ayrıca tüm yardımcı olmaya çalısan dostlara tesekkür ederim

saygılar......
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

burak_dalkir yazdı:bu hata office programlarından da kaynaklanabilir.. öncelikle bu hatanın kesin nedeni ögrenelim isterseniz. sizin için baya zor olacak ama gene de denerseniz kesin bir yanıt alabiliriz... öncelikle baslat / çalıstır diyelim açılan pencereye msconfig yazalım önümüze yeni pencere gelecek üst taraftaki sekmelerden baslangıç sekmesine tıklayalım. eger yapabilirseniz oranın bir resmini çekerseniz önmcelikle ve buraya verebilirseniz iyi olur. sonra ctfmon yazan yerin basındaki kutucukta tik isareti olması lazım. onu kaldıralım sonrasında bilgisayarımızı yeniden baslatalım. çünkü bu sorun daha çok office programlarında olusuyor. Bilgisayarımız kapatılıp açıldıgında bu problemi vermezse kesinlikle office tendir diyecegim ve sorunun çözümü de

1. Tüm Office programlarından çıkın.
2. Denetim Masası'nda, Program Ekle/Kaldır'ı çift tıklatın.
3. Yüklü Microsoft Office 2003 veya Microsoft Office XP ürününün girdisini çift tıklatın.
4. Bakım Modu Seçenekleri iletisim kutusunda, Office'i Kaldır'ı ve sonra da İleri'yi tıklatın.
5. Office'in kaldırılmasını onaylamak için Evet'i tıklatın.
6. Kaldırma islemi tamamlandıgında, Tamam'ı tıklatın.
7. Office 2003 veya Office XP CD-ROM'unuzu sürücüye yerlestirin.
8. Kur iletisim kutularını izleyerek Office'i CD-ROM'dan yükleyin.

gibidir.

eger degilse yeni az önce söyledigim seyleri baslat / çalıstır yapıp msconfig yazın baslangıç yazan sekmedeki tüüm tikleri kaldırın bilgisayarınızı kaaptıp açın. bu sorun ortadan kalkacaktır. ve siz herhangi bir programı çalıstırırken bu hata çıkarsa hangi programdan kaynaklandıgını anlayabiliriz...

Saygılarımla

hepsini denedim ama malesef degisen birsey yok
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

mayhemious yazdı:sanırım runtime hatası degil. 3. parti bir yazılıma ait bir problem sanırım. hangi programlarda bu hatayı alıyorsunuz
ben bu hatayı önce kurmaya calıstıgım bır programda farkettım

daha sonra adsl programında acmaya calıstıgımda da olunca bir sorun oldugunu anladım :(
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

drive hound demo. msi programını tekrar yüklemeeyi denermisiniz?
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

burak_dalkir yazdı:drive hound demo. msi programını tekrar yüklemeeyi denermisiniz?

bende konuyla ilgili herhangi bir cd yok drive hound demo.msi nerden yüklüycem ?

saygılar..
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

hata windows installer hatasıdır

bunu onarmanız ya da yeniden kurmanız gerek

paket halinde forumumuzda mevcut
arama yaparsanız bulunur...
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

drog_1 adminin söyledigi gibi,installeri kur sonrada,regseeker programını kur,bu programı aç kayıt defterinde bul penceresine bu msi dosyasının tam adını yaz bitince tümünü seç de sil gitsin,bak düzelme olucakmı.
bir tavsiye bu programla registry taraması yapma.
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

drog_1 yazdı:hata windows installer hatasıdır

windows installer i kurdum regseeker i de fakat regseeker de DriveHound Demo.msi yi tarattım fakat bulamadım dolayisiyle silemedim

ayrıca o kadar aramama ramen forum da konuyu bulamadım

alakanıza ayrıca tesekkürler
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

drog_1 yazdı:hata windows installer hatasıdır

çok tesekkürler yıllardır kullanırım yıllardır acemiyim ugrastım adımları izledim nasıl oldu bilmiyorum ama basardım :D
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

geçmis olsun
hallettigine sevindim...