Linux son kullanıcıyı terk ediyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
uçs
Petabyte3
Petabyte3

Linux son kullanıcıyı terk ediyor

Mesaj gönderen uçs »

Red Hat ve Novell, artık son kullanıcı için Linux dagıtımları çıkarmayacaklarını açıkladılar.

Linux dagıtımları sırayla kullanıcıları terk mi edecek? Linux dünyasının iki saygın ismi Novell ve Red Hat, artık son kullanıcılar için Linux dagıtımı çıkarmayacaklarını duyurdular.
Geçtigimiz hafta iki firmanın birbirinden bagımsız yapılan duyurularında, artık ev kullanıcısı için Linux dagıtımları olmayacagı belirtildi, sebep olarak da bu pazarda Microsoft'un çok güçlü olması gösterildi.
İki firma bundan sonra Linux'un güçlü oldugu sunucu pazarına yöneleceklerini ifade ettiler. Tüm kaynaklarını sunucu pazarına harcayacak olan Novel ve Red Hat, sunucu maliyetlerini de düsürmeyi hedefliyor.

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19108 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

isabet olmus , Linuxcular bana kizacak ama , bu isi beceremediler
unimog
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen unimog »

isimlerini çok duydum ama hayatımda hiç linux veya pardus kullanmadım.
fakat rekabet ortamının olmaması bence iyi degil.zaten rekabetin oldugu alanlarda bile teknolojiyi damlayla alabiliyoruz.adamlar islemcinin kralını yapıyorlar ama öncekiler satsın diye piyasaya sürmüyorlar.açıkçası gücün tek yerde olması hosuma gitmiyor.sonuçları iyi ya da degil bilmiyorum ama pek iyi hissetmiyorum :?
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

velociraptor yazdı:isabet olmus , Linuxcular bana kizacak ama , bu isi beceremediler
Katılıyorum hayal alemindelerdi artık o rüyada bitti
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

Linux demek yerine keske metindeki Red Hat ve Novell isimleri baslıga koyulsaymıs
linux kimsenin malı degil
açık kodlu bir sistem
biri gitti diye linux bitmez...

ben de pek kullanmadım ama alternatif bulunması genel piyasa saglıgı için iyidir
digerleri kisisel görüstür
seversin sevmezsin
mfc61
Bit
Bit

Mesaj gönderen mfc61 »

Kripteks® yazdı: Katılıyorum hayal alemindelerdi artık o rüyada bitti
o hayal alemi ama bedavaydı. ve ayrıca linux kullanıcıları windows tabanlı bütün programları çalıstırabiliyor. ve ne virüs ne baska birsey. baskalarını zengin etmeye devam edelim TÜRKİYE...

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön