Red Hat ve Novell, artık son kullanıcı için Linux dagıtımları çıkarmayacaklarını açıkladılar.
Linux dagıtımları sırayla kullanıcıları terk mi edecek? Linux dünyasının iki saygın ismi Novell ve Red Hat, artık son kullanıcılar için Linux dagıtımı çıkarmayacaklarını duyurdular.
Geçtigimiz hafta iki firmanın birbirinden bagımsız yapılan duyurularında, artık ev kullanıcısı için Linux dagıtımları olmayacagı belirtildi, sebep olarak da bu pazarda Microsoft'un çok güçlü olması gösterildi.
İki firma bundan sonra Linux'un güçlü oldugu sunucu pazarına yöneleceklerini ifade ettiler. Tüm kaynaklarını sunucu pazarına harcayacak olan Novel ve Red Hat, sunucu maliyetlerini de düsürmeyi hedefliyor.
ALINTIDIR
Linux son kullanıcıyı terk ediyor
- uçs
- Petabyte3

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19108 kez
-
unimog
- Byte1

isimlerini çok duydum ama hayatımda hiç linux veya pardus kullanmadım.
fakat rekabet ortamının olmaması bence iyi degil.zaten rekabetin oldugu alanlarda bile teknolojiyi damlayla alabiliyoruz.adamlar islemcinin kralını yapıyorlar ama öncekiler satsın diye piyasaya sürmüyorlar.açıkçası gücün tek yerde olması hosuma gitmiyor.sonuçları iyi ya da degil bilmiyorum ama pek iyi hissetmiyorum
fakat rekabet ortamının olmaması bence iyi degil.zaten rekabetin oldugu alanlarda bile teknolojiyi damlayla alabiliyoruz.adamlar islemcinin kralını yapıyorlar ama öncekiler satsın diye piyasaya sürmüyorlar.açıkçası gücün tek yerde olması hosuma gitmiyor.sonuçları iyi ya da degil bilmiyorum ama pek iyi hissetmiyorum
- drog_1
- Megabyte3

-
mfc61
- Bit