Hacker kiraladılar!

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
uçs
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 8022
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
cinsiyet: Erkek

Hacker kiraladılar!

Mesaj gönderen uçs »

Medya devi News Corp, dünyanın en iyi ikinci hacker'ını ne yapmasi için kiraladı?
Medya devi hacker kiraladı
EchoStar Communications Corporation (DISH), News Corp'un sirket casuslugu için bir hacker kiraladıgını açıkladı.

News Corps ise bu iddiaları reddederek hacker'lardan sadece sirket içi ag güvenligi konusunda yardım alındıgını savundu.
Dünyanın en iyi ikinci hacker'ı, Wall Street Journal, MySpace, Fox News ve DirecTV'nin sahibi, medya devi News Corp'un kendisini belirli bir ücret karsılıgında kiraladıgını açıkladı.

Hacker'ın ifadesine göre, kendisi korsan yazılım gelistirmesi için kiralandı. Ancak bu yazılımla rakip uydu televizyon servisinin güvenlik sistemine girmeyi kabul etmedi.

Christopher Tarnovsky, ilk olarak Kanada'dan saklı bir postayla kendisine 20,000 dolar ödeme yapıldıgını da dogruladı. Uydu TV servisi DirecTV'nin de içinde oldugu global uydu aglarınının güvenligini saglayan NDS ise, bu iddiaların asılsız oldugunu dile getirdi.

Tarnovsky, bu dogrultuda gelistirdigi ilk projesinin DirectTV'yi daha güvenli bir duruma getirmek için korsan bir yazılım gelistirmek oldugunu dile getirdi. Ancak DISH Network'un avukatları Tarnovsky'in bu savını kesinlikle kabul etmezken, Tarnovsky'nin misyonunun DISH'ın uydu agını hacklemek ve güvenlik kodunu çalmak oldugunu savunuyor.

Bu konuyu mahkemeye tasıyan, sonradan DISH ve EchoStar Corp seklinde iki farklı sirkete ayrılan EchoStar Comminications oldu.

Tarnovsky, Echostar kartlarını tekrar programlamak için kesinlikle para almadıgını savunurken, DISH'in avukatı Chad Hagan ise bu savın gülünç oldugunu söyleyerek, bunun büyük bir komplo oldugunun altını çizdi

ALINTIDIR
Cevapla