xp de mavi ekran hatası
- N2O
- Megabyte2
birisi bir forumda sunu yazmıs:
ve cevap su
umarım isine yarar
Kod: Tümünü seç
isletim sistemin xp ise arkadasım sistemin bu hatayı vermeden önce herhangi bir yeni donanım(özellikle usb baglantılı),yazılım,driver,güncelleme vs.kurmusmuydun?evet ise kurulumu kaldırıp yeniden denemelisin,hatalı kurulum veya bir bug bu hataya sebep olabilir.ek olarak ram problemleri ve ekran kartı ramleride bu hataya sebebiyet verebilir,bir benchmark ile bunları test edebilir imkan var ise baska donanımlarla aynı hatayı alıp almadıgını kontrol edebilirsin.bad_pool_caller hatasıyla aldıgın hata kodlarıda varsa belirtmelisin bu kodlar biziasıl sorumluya direkt götürebilir.hdd ni scandisk ile control etmeni ve çıkardıgı seslere dikkat kesilmenide tavsiye ederim.
Kod: Tümünü seç
tüm verileri yedekledim ve Pmagic ile hddyi tekrar bölümledim.windows kurdum ramlari tek tek denedim hiçbirinde bi aksilik yapmadı simdilik tamam gibi (simdilik diyorum çünkü hatayı ne zaman verecegi belli olmuyor.)güncelleme vs yapmamıstım normal standart kullanılan programları kurmustum.tekrar yaparsa hata kodunuda bi yere not alıcam.arastırdıklarımdan bulduklarıma göre hata çesitliymis bunu kod belirliyormus.yardımlar için tesekkür ederim.makinayı zorlamaya devam edicem.bakalım tekrar hata verecekmi.
- Laneth
- Gigabyte1