Microsoft, XP'den elini çekiyor mu?

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Microsoft, XP'den elini çekiyor mu?

Mesaj gönderen dnzbzkn »

Microsoft, daha önce planladıgı gibi Windows XP'ye olan destegini bitiriyor mu? Cevap sasırtıcı...
Resim
Son günlerde Windows XP'nin Microsoft tarafından artık desteklenip desteklenmeyecegi sıkça tartısılır oldu. Windows Vista'dan düsük donanımlara sahip PC'lerde tam olarak faydalanılamaması ve müsterilerin Vista konusundaki yogun sikayetleri Windows XP'nin gelecegini etkileyen iki önemli faktör.

Windows XP, Microsoft'un belirledigi plana göre Ocak ayından itibaren Microsoft tarafından artık desteklenmeyecekti. Bu asamada, tüm perakende magazaları Windows Vista isletim sistemleriyle donatılacaktı.

Ancak Vista üzerinde yogunlasan sikayetler ve bu isletim sisteminin tam olarak her PC'de sorunsuz çalısmaması nedeniyle Microsoft, bu planında degisiklige gitti ve Vista'nın yasadıgı bu sorunlardan dolayı Microsoft'un Windows XP'ye olan desteginin Haziran 2008'e kadar devam edecegi duyuruldu, yani önceden planlanan tarihten tam 6 ay sonrası.

Haziran ayına yaklasırken, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Windows XP'nin ömrüyle ilgili yaptıgı açıklamada müsterilerinin Microsoft'un Windows XP'ye destek vermesi yönünde bir talepleri olmadıgını vurguladı.

Perakende magazalarının büyük çogunlugu artık yeni bilgisayarlarla Windows Vista isletim sistemini beraber satıyor ve pek çok kullanıcı Vista'yı tercih ediyor.

Ancak farklı profilde olan müsteriler de var. Windows XP'yle beraber yeni bir bilgisayar satın almak isteyen bazı müsteriler, büyük perakende magazalarında Windows XP bulamamaktan sikayetçi. Best Buy ve Circuit City gibi perakende devlerinde artık bulunmayan Windows XP'yi edinmek isteyen bilgisayar kullanıcıları ise daha ufak çaplı perakende dükkanlarını tercih ediyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamada dikkati çeken bir diger nokta ise Windows XP'ye olan talebin özellikle is çevresinden gelmesi. İs dünyası, hala Windows XP'den vazgeçebilmis degil.

KAYNAK:chip
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen tasiyici »

ben bir yerdede duydum xp sahibi internet üzerinden para dagıtıyormus bu nekadar doru acaba
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

xp den destegini 2010 yılına kadar etik olarak çekmez sp3 çıkıoyr hele bi durun vista xp kadar sükse yapmadıki xp yi unutup elini çeksin
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen tasiyici »

insallah çekmez bence en iyisi xp derim onu çekerse ne yaparız
asooe
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen asooe »

Banada biraz saçma geldi neden elini çeksinki. su an hazır satılan pc lere vista yükleyip veriyorlar 1 hafta geçmeden xp ile degistirmek talebiyle sikayetler baslıyor. Tabi microsofta bu sikayetler ulastırılmıyorsa bu bizim degil firmaların sorunu olsa gerek. Bence vistada aynen mileniumun pozisyonuna düstü. Xp ile daha çok devam ederiz kafanıı yormayın.