XP'ye dokunma kampanyası
14 Nisan 2008 Pazartesi 15:27
Microsoft Windows XP'nin lisans satısını durduruyor. Kullanıcılar karara karsı imza kampanyası baslattı.
Microsoft''un, dünya çapında en çok kullanılan isletim sistemi olan Windows XP'nin 30 Haziran 2008 tarihinden itibaren lisans satıslarını durduracagını açıklamasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.
Windows XP'nin satısına devam edilmesi için InfoWorld tarafından 'Save XP' adında baslatılan imza kampanyasına, su ana kadar 110 bin kisinin katılırken, bu sayının daha da artacagı belirtiliyor.
Microsoft'un son isletim sistemi Vista, güvenlikle ilgili bütün yeniliklerine karsın, bilgisayarları asırı derecede yorması, yazılım uyumsuzlugu ve istikrarsız çalısması ile pek çok kullanıcı tarafından elestiriliyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcıların sayısı hızla artarken, tüketiciler de isletim sistemlerini XP'den Vista'ya terfi ettirmekte isteksiz davranıyor.
30 Haziran 2008 tarihinden itibaren XP'nin lisans satıslarını durduracagını açıklayan Microsoft, bununla birlikte XP kullanıcıları için Nisan 2009'a kadar genel teknik destek hizmeti verilecegini, güvenlik güncellemeleriyle ilgili hizmetlerin ise Nisan 2014'e kadar devam edecegini açıkladı.
InfoWorld'ün editörü Galen Gruman, sirketlerin bilgi islem yetkilileriyle yaptıgı görüsmeler sonucunda çogunun Vista'ya geçmekte isteksiz oldugunu, bunu gerektirecek bir neden görmediklerini anlattıklarını belirtti.
Bunun üzerine 'Save XP' adlı kampanyayı baslatma kararı aldıklarını, bunu devam ettirmeye de kararlı oldugunu söyleyen Gruman, su ana kadar Microsoft'tun kararını degistirebilecegi yönünde bazı isaretler aldıklarını da kaydetti. Gruman, Microsoft'un düsük modeldeki bilgisayrlar için XP'nin satısına devam edebilecegini açıkladıgına isaret etti.
kaynak İternetHaber
XP'ye dokunma kampanyası
PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap