Sp1 in getirdigi performans artislari

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12455 kez

Sp1 in getirdigi performans artislari

Mesaj gönderen velociraptor »

1.ayni Pc deki bir dizinden digerine kopyalama performans artisi :+%25
2.Vista Sp1 li bir Pc den vistasiz bir Pc ye dosya kopyalama performans artisi :+%45
3.Vista Sp1 li bir Pc den yine vistali bir Pc ye dosya kopyalama performans artisi :+%50
4.Kopyalama sirasindaki kalan süre hesaplaniyor hatasi giderilmis.
5.Dosya zipleme/rarlama ve extract etme (acma) hizlarinda artis
6.Güc yönetimi performans artisi
7.Domain e katilan Pc lerde performans artisi
8.Bateri ömründe uzama saglanmis#

Ceviri: velociraptor
kaynak:
http://www.bit-tech.net/bits/2008/03/26 ... formance/1
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

yetersiz bill amca herkezi kandırdı yine vista sp2 yi bekleyecegiz
tospa
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen tospa »

evet bencede yetersiz bi makinede sp1 kurulu digerinde kurulu degil hız farkı göremiyorum ben pek :S hdd de bosuna yer kaplattırdık yine =)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

ben kendi sp1 entegreli ultimate dvd si yaptım kendime gereksiz servis ve özellikleri kaldırarark sistem tadından yenmiyor:D
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

kripteks bana bu konuda yardımcı olurmusun acaba.sp1 indirdim ultimate de var.sence neleri cıkarırısam sistem kuduktan sonra göçmez?sp1 entegre edicem ultimate e.acaba diger sürümlerindede kurmak istedigim zaman entegre olmus olacacakmıdır?yardımını bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

diger sürümleri sorma ekranı benim yaptıgım dvd de görünmüoyr deniz anlatmak istedigim ultimate seçiyorum v-lite baslangıcında o sebepten ötürü diger sürümleri kurmuyorum....zaten kurulmasına gerek yok ultimate kullanıoyrum ancak kasma çakma takılma yavaslık söz konusu bile deil aksine dream scene aero hersey dahil

neleri çıkartacagına gelince simdi tek tek ne çıkarttıgımı bende hatırlamıyorum

ancak network görsel stiller ultimate extralara ellemedim paint wordpat not defteri nede ellemedim

diger gerkesiz saçmalıkları windows yedeklemeden tutta sistem geri yüklemeye kadar kaldırıdm güvenlik merkezini kaldırmadım ama media center ı defenderı kaldırdım.....

zaten v-lite ütrkçe ve açıklamalı mevcut çok rahat bir sistem yaparsın kendine benim dvd nin boyutu 1.30 gb civarında
tospa
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen tospa »

vistadan onu bunu çıkartıp performans elde ediceginize xp kullanın =) çnkü vista görsellik içn yaratılmıs bir isletim sistemi simdi performans elde edilmeye çalısıyor.. media center gibi özellikler çıknca geriye pek te birsey kalmıyo. ultimate yerine basic kurun o zaman hem kaldırmayada gerek kalmaz özlelik olarak yok onda =) ama yinede siz bilirsinz =)
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

diller bölümünden hangilerini cıkarmalıyım.3 tane türkçe dısında dil dosyası var.her biri yaklasık 500 mb.ayrıca entegre islemi halen devam ediyor.60-90 dk arası deisecekti.9 da basladım saat 11.10.ne zaman biter bu yaw.herseyde devre dısı antivirüs,msn çalısan bi opera var.birde sormak istedigim.creck olayını ne yaptın.sp1 sonrasında hangi crecki kullandın?veya ben her vista kurulmunda söye yaparım.sifreyi yazarım telefonla etkinlestirmek için 60 haneli numarayı arayıp microsofttan otomatik sekreter yoluyla yeni bir 60 lık kod alıp aktiflestirirm.simdide böyle yapsammı acep?
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

açıkçası ben vistaya sp2 çıkacagını sanmam çünkü bu ilk baslarda xp ye bile çıkmayacaktı, son anda olmustu, zaten Windows 7 ye bir yıl kalmıs böyle birsey yapacaklarını hiç sanmam açıkçası.
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

kripteks sp1 entegre edip gereksiz dosyaları kaldırdım.yaklasık boyutu 1.610 mb civarında.sıra kurup etkinlestirmeye geldi.bikaç güne kalmaz yüklicem.o zaman performans hakkında bilgi vericem...
Kullanıcı avatarı
dadopurso
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen dadopurso »

ne yaparlarsa yapsınlar, vista için çok yüksek sistem lazım, özelikle 2gb üstü rem.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

dnzbzkn yazdı:diller bölümünden hangilerini cıkarmalıyım.3 tane türkçe dısında dil dosyası var.her biri yaklasık 500 mb.ayrıca entegre islemi halen devam ediyor.60-90 dk arası deisecekti.9 da basladım saat 11.10.ne zaman biter bu yaw.herseyde devre dısı antivirüs,msn çalısan bi opera var.birde sormak istedigim.creck olayını ne yaptın.sp1 sonrasında hangi crecki kullandın?veya ben her vista kurulmunda söye yaparım.sifreyi yazarım telefonla etkinlestirmek için 60 haneli numarayı arayıp microsofttan otomatik sekreter yoluyla yeni bir 60 lık kod alıp aktiflestirirm.simdide böyle yapsammı acep?
dillerin hepsini çıkarttım ben gereksiz çünki

sistemin hızına göre entegre islemi deisiyor bende 45 dk filan sürdü sanırım

v.i.p bölümündeki vista sp1 ilaç i ile vistayı full aktif ettim

ayrıca basic kurmanın bir nalamı yok neden yok basic e verlen destek ultimate verilen ile aynı deil
media center özelligi baslı basına gereksiz bir özellik zaten

aero dream scene extralar vs benim için önemli olan o yüzden ultimate kurup gereksiz servis ve özellikleri kladırarak xp hızında bir vista elde ettim herkeze tavsiye ederim

zaten 3 gb ram var bende onunda etkisi var tabi