BIOS çökmesi

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
pckurdu
Byte3
Byte3

BIOS çökmesi

Mesaj gönderen pckurdu »

Merhaba MSI K7N2 delta marka nforce2 çipli anakartım overclock yüzüne açılmamaktadır. üstündeki tüm parçalar saglam olup BIOS un göçmesinden süpheliyim. bios göçtü ise bunu nasıl düzeltebilirim. simdiden yardımlarınız için tesekkürler...
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

Load Setup Defaults : İste bu BIOS'un optimize edilmis fabrika ayarlarını yükler

viewtopic.php?t=419
En son Laneth tarafından 14 Mar 2008, 22:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

su overclock islerinden pek anlamıyorum ama Teorik olarak bios yazılımı silinemez. Bios un sıfırlanması olayını duydum fakat hakkında genis bir bilgiye sahip degilim. En basit çözüm bios pilini çıkarmak bir süre bekleyip tekrar takma (yine teorik olarak :))
Kullanıcı avatarı
pckurdu
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pckurdu »

mayhemious yazdı:su overclock islerinden pek anlamıyorum ama Teorik olarak bios yazılımı silinemez. Bios un sıfırlanması olayını duydum fakat hakkında genis bir bilgiye sahip degilim. En basit çözüm bios pilini çıkarmak bir süre bekleyip tekrar takma (yine teorik olarak :))
denedim onları ama olmadı....
Kullanıcı avatarı
pckurdu
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pckurdu »

silenceman yazdı:Load Setup Defaults : İste bu BIOS'un optimize edilmis fabrika ayarlarını yükler

viewtopic.php?t=419
makina açılmadıgından yapılmıyor....
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

aklıma geldi benim bi ara basıma gelmisti, makinanın power tusuna basınca bios ekranı gelmiyor haliyle bilgisayar açılmıyordu. harddiskin güç kablosunu söküp tekrar denedigimde bios ekranı gelmisti :) bence tüm donanımları söküp makinayı açın bios ekranını hala görmüyorsanız o zaman bios üzerine yogunlasalım
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

bios'a mı, yoksa windowsa mı giremiyorsun?
Kullanıcı avatarı
pckurdu
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pckurdu »

Bilgisayar açılmıyor dogal olarak BIOS ada giremiyorum. Üstündeki parçaların hepsi denendi hepside çalısır durumda...
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Mesaj gönderen Laneth »

disket ile bios kurtarma olayı yapılacak ama uzman isi oldugu için....
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

arkadalım bak bana tam anakartının ismini verirmisin?delta versiyonundan 4 adet var hangisi oldugunu bilmedigim için kesin bir sey söyleyemem söyle anlatayım..kesin bir çözüme ulasmak için olasılıkları göz önüne alman gerkir...öncelikle makinanın tüm fislerini çek içini aç anakrtı sök, hdd nin kablolarını çıkar, ram i sök, islemcinin power kablosunu anakartın üzerinden çıkar anakartın power kablosunu anakartın üzerinden sök.. bios pilini sök...minimum 1 saat bekle. beklemenin nedeni donanımlar arasında statik elektriklenme olustuysa donanımın içindeki elektrigin bosalması minimum 50 dakikayı bulur. sonrasında tekrar tak.. yine açılmıyorsa bios update ini indir..rar dosyasından çıkar..diskete kopyala...bilgisayarı baslat bios ayarları sıfır oldugundan dolayı otomatik disketten baslayacak gerisini kendi otomatik yapıyor zaten...sana sadece onaylamak kalıyor...egerekranın hiç açılmıyorsa ekran kartında problem olabilir. harici bir ekran kartı kullanıyorsan çıkar anakartın üzerinde olanı dene. yoksa yukarıda dedigim gibi tüm donanımları sök 1 saat bekle sonrasında tekrar dene...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

viewtopic.php?t=419
yaziyi bölümlere ayirdim , sanirim okunmasi zordu , o linktekileri yapabilmek icin Pc nin aciliyor olmasi gerekmiyor zaaten
Kullanıcı avatarı
pckurdu
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pckurdu »

burak_dalkir yazdı:arkadalım bak bana tam anakartının ismini verirmisin?delta versiyonundan 4 adet var hangisi oldugunu bilmedigim için kesin bir sey söyleyemem söyle anlatayım..kesin bir çözüme ulasmak için olasılıkları göz önüne alman gerkir...öncelikle makinanın tüm fislerini çek içini aç anakrtı sök, hdd nin kablolarını çıkar, ram i sök, islemcinin power kablosunu anakartın üzerinden çıkar anakartın power kablosunu anakartın üzerinden sök.. bios pilini sök...minimum 1 saat bekle. beklemenin nedeni donanımlar arasında statik elektriklenme olustuysa donanımın içindeki elektrigin bosalması minimum 50 dakikayı bulur. sonrasında tekrar tak.. yine açılmıyorsa bios update ini indir..rar dosyasından çıkar..diskete kopyala...bilgisayarı baslat bios ayarları sıfır oldugundan dolayı otomatik disketten baslayacak gerisini kendi otomatik yapıyor zaten...sana sadece onaylamak kalıyor...egerekranın hiç açılmıyorsa ekran kartında problem olabilir. harici bir ekran kartı kullanıyorsan çıkar anakartın üzerinde olanı dene. yoksa yukarıda dedigim gibi tüm donanımları sök 1 saat bekle sonrasında tekrar dene...
bu dediklerinizin hepsi denendi. zaten bilgisayar hiç açılmıyor parçalar saglammı diye soracaksınız ama hepsi saglam... benim süphem BIOS un çökmesi bunu bilgisayar açılmadan nasıl halledebilirim??? ANAKARTIN TAM ADI: MSI K7N2 DELTA-L MS-6570 NFORCE 2 ÇİPLİ
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

bios tan açılmıyorsa ekranın eger, tek seçenek olabilir diyedüsünüyorum..bios çökmelerinde o ilk siyah ekran görünmek zorundadır.oradan islem yapabil diye...ama ekrana hiçgörüntü gelmiyorsa dua etde ekran kartın zarar görmüs olmasın....bu problemin bios oldugunu sanmıyorum ekran kartı problemine benziyor..keske görebilseydim o zaman daha çok yardımcı olabilirdim...
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

main board
iptal
digerleri saglam olsa ne olacak ki
yakmıs overclock
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Anakartın yanma olasılıgı da enteresan 400Mhz fsb ye kadar çıkıyor ki en fazla 233 yaptı, zaten 233 ten sonra açılmadı, ayrıca islemci saglam omu yandı dedik oda yanmamıs sıfırlamayı geçin biosu anakrttan çıkarıp kenara koyduk 5dk bekledik sanırım yeterli bir süre ama nafile fanlar dönsede açılmadı ancak anakrtı açıkta denedigimiz için sesli uyarı verip vermedigini bilmiyoruz ,belkide sorun ramlerde ramler 400mhz pc3200 twinmos sogutucululardandı 233 e aldıgımızda ramler 466 ya zorlanmıs olabilirmi bilmiyorum, ki sanmıyorum SPD ye atalıydı ve powerla ilgili bisi sorayımdört pinlik yan soketi takmadık psuda olmadıgından bu sartmı acaba saglam bi ekran kartı takmadıgımız sürece
Resim
Ve resimdeki mavi renkli slotun adı nedir?