'Her çalışana bilgisayar' tarihe karışıyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

'Her çalışana bilgisayar' tarihe karışıyor

Mesaj gönderen Laneth »

Resim

Bütün islerin bilgisayarlar üzerinde yürüdügü günümüzde, istihdam edilen her çalısanın önüne tam donanımlı bir bilgisayar koymak ve bu bilgisayara destek hizmetleri sunmak giderek daha maliyetli bir is haline dönüsüyor. Bu gidise dur demek içinse, 'ince istemci' adı verilen için sabit disk bulunmayan farklı cihazlar kullanılıyor.
İnce istemciler adından da anlasılacagı üzere, gibi, fiziksel boyutları itibariyle son derece küçük olarak tasarlanmıs ve içerisinde hiç bir mekanik bilesen ihtiva etmeyen kisisel bilgisayarlar. Klasik bilgisayarlardan farklı olarak, üzerinde çalıstırılmakta olan isletim sisteminin genel amacı, uygulamaları ince istemci üzerinde çalıstırmak degil; kullanıcıyı çesitli baglantı saglayan ara yüz programlarıyla merkezi sunucuya ulastırmak.

Sabit disk, disket sürücü veya VDC sürücü bulunmayan ince istemcilerde, isletim sistemi flash disk üzerinde çalısıyor. Bu anlamda ince istemciler kullanıcılarına donanımsal fayda olarak daha düsük arıza oranı, ince tasarımıyla ferah çalısma alanı, mekanik bilesenlerinin olmaması sayesinde sessiz ve rahat bir çalısma ortamı sunuyor.

Yazılımsal fayda açısından ise; merkezi olarak yönetilebilmesi, bilgilerin sunucu üzerinde saklanması bilgi güvenligi ve isletme kolaylıgı, degisen kosullara adaptasyon noktasında merkezin güncellenmesi ile bütün sistemin güncellenmis olması, dikkat ve özen noktasında bütün ilginin merkezi sunuculara yogunlastırılarak isletim kolaylıgı ve teknik servis hizmetlerinde zaman kazancı olarak karsımıza çıkar.

İsTE BİR İNCE İSTEMCİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

SNC İnce İstemci 800 MHz, 250 MB (RAM) / 256 MB (DOM) XP

İslemci: Entegre VIA 800 MHZ

Bellek: 256 MB RAM / 256 MB IDE Flash Bellek

LAN: 10/100 Base T Ethernet

Ekran Kartı: 1024x780, 24 bit color

İsletim Sistemi: Windows XP embedded

Boyutlar: 22.0x20.3x6.5 cm / 1.4 kg

Güç: 60 W harici DC adaptör

SNC İnce İstemci 800 MHz, 512 MB (RAM) / 256 MB (DOM) XP

İslemci: Entegre VIA 800 MHZ

Bellek: 512 MB RAM / 256 MB IDE Flash Bellek