Erkekler neden oyun sever?

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Laneth
Gigabyte1
Gigabyte1

Erkekler neden oyun sever?

Mesaj gönderen Laneth »

Resim

Yeni yapılan bir arastırmaya gore; oyun oynarken, erkeklerin beyinlerindeki ödül ve bagımlılık duygularıyla ilgili bölümlerinin kadınlarınkinden daha çok aktif hale geldigi belirlendi

Eric Nagourney

Genelde erkeklerin video oyunlarını oynamaktan daha çok hoslandıkları görülür. Yeni yapılan bir arastırmaya gore; oyun oynarken, erkeklerin beyinlerindeki ödül ve bagımlılık duygularıyla ilgili bölümlerinin kadınlarınkinden daha fazla aktif hale geldigi belirtildi.

The Journal of Psyciatric Research (Psikiyatrik Arastırmalar Dergisi) 'ün internette yayınladıgı makalesinde, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla video oyunlarına bagımlı olmalarının sebebide açıklanıyor. Standford Üniversitesi’nin Tıp Bölümünden Fumiko Hoeft’ın basında oldugu arastırma için, yarısı kadın yarısı erkek 22 gönüllüden olusan bir grup seçilip M.R.I aleti ile beyin fonksiyonlarına bakarken onların oyun oynamasını saglandı.

Katılımcılar, herhangi bir amaç belirtilmeksizin gördükleri top resimlerinin üzerine tıklamaları gereken basit bir oyun oynadılar. Daha sonra oyuncular, eger topun duvara çok fazla yakınlasmasını engellerlerse kazandıklarını kesfettiler. Hem kadın hem de erkekler aynı oyunu oynadılar. Ancak erkekler çok daha basarılı oldular ve kazanmak için daha motive olmus görünüyorlardı.

Arastırma sonucunda, erkeklerin beyinlerinin ilgili sistemlerinde daha çok hareket halinde oldugunu kanıtladı.

milliyet
Kullanıcı avatarı
Ferrari
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Ferrari »

cok hakli demis eric amcamiz :D
counter'in eski oyuncularindan kim kaldi.

admin_tsay "İyi ForumLar".
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

her erkek böyle degil bence, farklidir, ben kendim okadar Oyun meraklisi degilim :D Yani cok da oynamiom :D
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Al benden de o kadar futbol bulasıcıdır derler, alakam yoktur :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12511 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

senede ya bir yada iki mac seyrederim , futbol seyretmeyi hcbirzaman sevmedim
Kullanıcı avatarı
cradle_OF
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen cradle_OF »

:Dfrag yapmadıgım zaman csde çıldırırım
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

velociraptor yazdı:senede ya bir yada iki mac seyrederim , futbol seyretmeyi hcbirzaman sevmedim
bak inan ki bende az futbol bakiyorum :D
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen tasiyici »

bizi aydınlattıgın için tesekkürler ben vakit geçirmem için oynuyorum cm den vaz geçmem
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

velociraptor yazdı:senede ya bir yada iki mac seyrederim , futbol seyretmeyi hcbirzaman sevmedim
Sanırım bu forumdakilerle daha çok ortak yönümüz çıkacak.Gazetelerdeki futbol sayfalarını okumam bile.söle bi üstünden geçerim sadece.Tuttugum takımımın maçlarını izlerim sadece veya milli maç niteligi tasıyan maçları izlerim.Fakat maç esnasında takımıma verdigim destek bir fanatikten bile fazladır.diger zamanlarda futbolla ilgilenmem bile.
Ama burada (Türkiye'de) her erkegin ilk lafı futbol.İste ben buna çok gıcık oluyorum.Yaaa kardesim bırak kim ne yaparsa yapsın takımı sen mi kurtaracan.

Bilmiyorum ben böyle düsünüyorum.
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

Sana tamamen katılıyorum.. :)
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

uçs yazdı:Sana tamamen katılıyorum.. :)
Tesekkürler uçs abi...
Bu forumda benim gibi düsünen birisinin daha çıkması beni sevindirdi.
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

daddy_cool yazdı:
Sanırım bu forumdakilerle daha çok ortak yönümüz çıkacak.Gazetelerdeki futbol sayfalarını okumam bile.söle bi üstünden geçerim sadece.Tuttugum takımımın maçlarını izlerim sadece veya milli maç niteligi tasıyan maçları izlerim.Fakat maç esnasında takımıma verdigim destek bir fanatikten bile fazladır.diger zamanlarda futbolla ilgilenmem bile.
Ama burada (Türkiye'de) her erkegin ilk lafı futbol.İste ben buna çok gıcık oluyorum.Yaaa kardesim bırak kim ne yaparsa yapsın takımı sen mi kurtaracan.

evt.kesinlikle katılıyorum.bnde futbolu pek sevmem.fb ve milli mac dısında bazende yabancı liglerden bikaç takımın maclarını seyrederim.ama fanatik degilimdir sadece seyrederim.kazanırsa sevinirim kaybederse üzülürüm hepsi bundan ibaret.futbolu oldum olası sevmem zaten.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

daddy_cool yazdı:

Haksız degilsin agabi bendecede böyle... :)
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

aslında yazı da yorumlar da güzel
bari ben biraz bulandırayım konuyu:

evet
erkekler oyun oynamayı ve seyretmeyi sever
çünkü toplumsal eylem cesaretleri var
kazanmaktan haz duymaları kadar kaybedebilme ihtimalini de severler

hadise budur