Türkiye’de özellikle Dogu ve Güneydogu’daki kısın zorlu kosulları açısından Ducato 4X4’ün önemli bir boslugu dolduracagını belirten Süslü, “Hedefimiz, zor yol sartlarında yolcu ve yük tasıyan kamu ve askeri birimler, kırsal kesimlerdeki belediyeler ve kar/buz üzerinde güvenle seyahat etmek isteyen tüm gerçektüzel kisiler. 4X4 sistemimiz çok önemli bir boslugu dolduracak” dedi.
İHALEYLE BAsLADI
Bu segmentte 4X4 sistemine ihtiyaç duyan en büyük alıcının kamu oldugunu belirten Süslü, sözlerine söyle devam etti: “Biz de bu ise Saglık Bakanlıgı’nın açtıgı ambulans ihalesi ile girdik. 4X4 ambulanslara, kıs sartlarında çok ihtiyaç duyuluyor. Bu araçlar kelimenin tam anlamıyla hayat kurtarıyor. Bizim de bu üretime geçmemize bu ihalelerden bir tanesi sebep oldu.”
FIAT DA İSTİYOR
İhaleye girebilmek için 4X4 sistemini Fiat’ın onay verdigi Fransız Dangel firmasına gittiklerini ifade eden Süslü, yurtdısı üretiminin lojistik nedenlerle çok maliyetli oldugunu vurguladı. Bu maliyeti asagı çekebilmek için yerli üretim olanaklarını arastırdıklarını belirten Süslü, sonunda Ankara Yetkili Satıcısı Karatas ile anlasarak sistemi araçlara monte etmeye basladıklarını belirtti. Süslü, söyle devam etti: “Fiat ve Dangel ile anlasarak bayimiz Karatas Otomotiv’in tesislerinde montaja basladık. Hatta o kadar basarılı olduk ki Fiat bizden, kendisi için üretim yapmamızı istiyor.”
200 BİN KM’LİK TEST
Fransız Dangel’in 4X4 sistemleri konusunda uzmanlastıgını ve bu alanda birçok firmaya yönelik çözümler gelistirdigini belirten Süslü, sözlerini söyle tamamladı: “Fiat Ducato 4X4, 20 bin saatli arge çalısması ve yaklasık 200 bin kilometrelik testler sonucunda gelistirilen bir sistem. En önemli özelligi hiçbir dügmeye basmadan, sistemin yol durumuna göre 4X2- 4X4 geçisini otomatik olarak algılaması.”
DEVLETE 262 AMBULANS
Özgür Süslü, yerli üretim 4X4 Ducato’larda en büyük satısı ise Saglık Bakanlıgı’nın ambulans ihalesinde yaptıklarını söyledi. Bakanlıgın açtıgı 262 adet ambulans ihalesine kısın sert geçtigi bölgelerde kullanılmak üzere 142 adet 4X4 Ducato’yu teslim ettiklerini belirten Süslü, “Hedefimiz yerli montajla 4X4 sistemi koydugumuz Ducato’ları diger kamu kurumlarına da vermek” diye konustu.