Gizli konusma kaydı ortaya çıkmıstı
Youtube'da Kuzey Irak Operasyonu ile ilgili konusmasının yayınlanması nedeniyle, operasyonun zamanının vaktinden önce açıga çıkmasına neden Genelkurmay Baskanlıgı Elektronik Sistemler Komutanı Tuggeneral Münir Erten, görevden affını istedi.
Gizli konusma kaydı video paylasım sitesi Youtube'a düsen Tuggeneral Erten, istemini Genelkurmay'a iletti. Erten'in talebi Genelkurmay'da kabul gördü, ancak olayın soguması için bir süre beklemesi istendi. En son dün Genelkurmay Baskanlıgı'na giderek görüsmelerde bulunan Tuggeneral Erten'in, yakında görevinden ayrılması bekleniyor. Erten'in yerine getirilecek kisi henüz belli olmadı.
Tuggeneral Erten'in konusması, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonunun baslamasından bir gün öncesine rastlayan 20 subat günü Youtube'a koyulmustu. Erten, paylasım sitesinde yayınlanan konusmasında, TSK'nın ileri sürüldügü kadar çok PKK'lı terörist öldüremedigini söylüyordu. Genelkurmay'ın güvenlik düzeyi en yüksek birimlerinden biri olan ve kriptolu bilgilerin derlendigi komutanlıgı yöneten Tuggeneral'in konusmalarının nasıl kaydedildigi ve sızdıgı konusunda açıklama yapılmadı.
NE DEMİsTİ
Erten'in konusmasında su cümleler dikkati çekiyordu: "Sadece programı önce istihbarat baskanıma arkasından ikinci baskanı arzettim. İkinci baskan ben de gelecegim dedi. Dedik söyle söyle sunları falan gösterecegiz. Emredersiniz dedik. İkinci baskanım o gün hafif bir rahatsızdı zaten. seker komasına girmis. Aksam saat 10.30'da hastaneye kaldırılmıs. İyilesti çıktı görev basında su anda. Genelkurmay Baskanımız geldigi zaman programı iki boyutlu yaptık." (AKsAM)
Youtube Mağduru Paşa İstifa Etti
PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap