Konya`da düzenlenen "hirsiz.com" adli operasyon kapsaminda, 22 internet kafeden hirsizlik yaptiklari iddia edilen 1`i kadin 4 kisi gözaltina alindi.
Edinilen bilgiye göre, Asayis sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, kent merkezinde bir ay icinde 22 internet kafeden bilgisayar parcasi hirsizligi yapildigi ihbarlari üzerine, genis capli sorusturma baslatti.
Sorusturma kapsaminda süphelenilen kisileri takibe alan ekipler, yaklasik 3 hafta süren calisma sonunda düzenlenen "hirsiz.com" adli operasyonla M.A.A. (26), G.s. (20), ö.C. (23) ve M.T`yi (21) yakaladi.
Bu kisilerin ifadeleri dogrultusunda parcalarin satildigi kisilerin ev ve is yerlerinde yapilan aramalarda, 43 ram, 8 hard disk, 5 islemci, 1 bilgisayar kasasi, 1 monitör, 1 yazici ele gecirildi.
Zanlilarin, müsteri gibi girdikleri internet kafelerde, oturduklari masalardaki bilgisayar kasasini tornavida yardimiyla acarak hirsizlik yaptiklari ve bu islemi yaklasik 2 dakikada tamamladiklari ögrenildi.
Zanlilar, sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildiler
Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/2006/05/28/son/sontur17.asp
Chat yaparken internet cafeleri soymuslar
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12511 kez
Bende Konya'da yasiyorum.Bir gün girdim kafaye oturdugum masada disket sürücü yoktu.Var saniyodum disketi bi salladim cimbirlop disket kasanin icinde görevliyi cagirdim.Kasanin sag kapagindan sadece bir vida söktü tornavidaylada degil eliyle söktü.Disketi elime verdi baska bi masaya oturttu.
Adamlar önlem almiyor ki kardesim kesin o gittigim kafede de olmustur bu olay...
Haber icin tesekkürler...
Adamlar önlem almiyor ki kardesim kesin o gittigim kafede de olmustur bu olay...
Haber icin tesekkürler...