Fabless yarıiletken sirketi, bugün bilinen normal bellek kapasitesini ikiye hatta üçe katlayacak olan DDR2 MetaSDRAM'in üretimine basladı. Bu belleklerin DIMM mevcut DIMM modülleri üzerinde de çalısabilecek olması önemli bir özelligi.
MetaRAM'in kullandıgı yöntemlerden biri bellek yongalarını üç boyutlu olarak dizip istifleyerek bir modül üzerine çok daha fazla yonga yerlestirmek. Bu tip bir yöntem uyumluluk problemi yaratabilirdi, ancak bellek modüllerinde yer alacak bu islemcilerle okuma ve yazma islemleri dogru sekilde yönlendirilerek 8 GB kapasite yaratılıyor.
sirket bu yeni ürünüyle bir hayli iddialı: "Bu bellegin piyasaya çıkmasıyla bellek teknolojisi çok daha hızlı ilerleyecek." Daha önce de bahsettigimiz üzere sistemi modifiye etmeksizin, bu bellek teknolojisi mevcut AMD ve Intel sunucularında ve is istasyonlarında çalısabilecek.
MetaRAM'in CEO'su Fred Weber bu konuda düsüncesini su sekilde ifade etti: "Ben kariyerimi bilgisayar sistemlerine yeni çözümler getirmeye ayırdım. Çift çekirdekli 64 bit islemcilerin çıkmasıyla beraber farkettim ki su anki bellek sistemi adeta bir darbogazda ve bu problemin çözülmesi gerekiyor."
Sunucu yazılımlarının hızla düsmesiyle küçük çaplı firmalar dahi hızlı sekilde kendilerini en güncel donanımlarla donatıyorlar. Intel'den bir yetkili ise görüsünü su sekilde savunuyor: "MetaRAM teknolojisi, bir yatırımcı ve stratejik teknoloji isbirlikçisi olarak Intel'in gelismis sistemleri yakalamasına sans tanıyor."
ALINTIDIR