veri yurutme engellemesi

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

veri yurutme engellemesi

Mesaj gönderen lion »

sevgili arkadaslarim,bundan kisa bir sure once pc imde film izleyecegim zaman veyahut windows gezginin de gezerken bir den pc hata verip veri yürütme engellesi diye bir durum olustu...biraz kurcakiltan sonra bilgisayarim/özellikler/gelismis/performans/ayarlar/veri yürütme engellemesi basligi altinda asagi resimdeki pozisyon olusuyo eskiden bu tür bir sey olmazdi ama simdi oluyor ve sorunu dedigim sekilde yani resimde anlattigim sekilde hallediyorum..simdi benim sorum su bu neden oluyor baska arkadaslarimizinda böyle bir sorunu oldu mu arti bu acaba yeni updateler ile olusan bir durum mudur?..amacim bu sorunla karsilasan insanlarin sorunu bu sekilde cözmesini saglamak ve bu konuda ufak bir görüs alis verisinde bulunmaktir..katilacak ve fikirlerini belirtecek arkadaslara simdiden tesekkürler....

resim silinmis
En son lion tarafından 27 May 2006, 22:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 6472 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Resmi birdaha yükleyebilirmisin , sanirim düzelteyim derken bozuldu
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

tamam düzelttim...
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

evet arkadaslar sanirim kimsenin bu konuda fikri yada bilgisi yok cogu arkadaslar foruma girdi ama buraya bir cevap yazma geregi duymadi yada konu hakkinda bilgisi olmadigi icin yazamadi neyse ben su an bir sorun yasamiyorum ve sorun yasayan icinde cözümü sundum amac forum ortaminda konuyu tartismak ve bir sohbet ortami olusturmakti..unutmayin forumlarin amaci budur yoksa sürekli copy paste yapmak bir cözüm degil.. :!:
onur986

Mesaj gönderen onur986 »

aykutalp yazdı: DEP kisminda hic bir engelleme yok.
bendede bulunmuyor windows gezgini :?:
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

sadece windows gezgini degil su anda media player classicde o resimde görülen yerde isaretli..simdilik bunlare dep problemine takildi bu sekilde calisinca herhangi bir sorun yok..benim anlamadigim önceden böyle bir sey yoktu simdi niye böyle bir sorunla karsilasiyorum onu anlamadim..dep olayina pekde inanasim gelmiyo yani daha dorusu ms un yaptigi eklenti seyler pek ise yaramiyo diye düsünüyorum..mesela kötü yazilimlari temizleme araci tam bir felaket hicbir sey bulmuyo,yaptiklari casus yazilim araci desen keza öyle fazla yine bir sey bulamiyor..mediia player bile kullanan yok dogru dürüst...yani bu depte biraz sacmalik gibi geliyor bana... :roll:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

bende de o kisim bombos ve default sekilde yani:
Sadece önemli Windows Programlari ve Hizmetleri icin DEP (Data Execution Prevention) yi ac kismi isaretli , sende o kismi o sekilde isaretleyip denesen =?
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen lion »

arkadaslar bende de o kisim bombostu yani default sekildeydi fakat dedigim uygulamalar dep tarfindan engellenince acmak zorunda kaldim..actim ve resimdeki programlari isaretledim simdi sorunsuz calisiyor..ama neden bazilarinda böyle bir sorun yokken bazilarinda var..yani bu pcleri anlamak zor... :roll:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

DEP Sisteminizdeki programlari gözlemleyerek system hafizasini emniyetli kullanip kullanmadiklarini belirler
eger bir program bir kod calistirmaya kalkarsa(zararli/zararsiz) vey bu kod korunan bölgede ise DEP programi kapatarak bir uyari ekrani cikartir
ayrica DEp baazi hafiza bölgelerini "non-executable" olarak isaretler,
üstte görüldügü gibi DEp baazen oldukca rahatsiz edici olabilir , cünkü güvenliginden emin oldugunuz baazi programlarda hata mesajlari alarak , programin calismasini engeller
bu durumda DEP e istisna ilavesi yapmak gerekir:
1.istisanya ilave edeceginiz programi Baslat > Programlar arsindan secin (ama clicklemeyin) , ve üzerine gelip sag click yapin ve properties deyin alttaki resim:
2.Target kismindaki softwarenin yolunun tamamini secip copy yapin

Resim

3.My computer i sag clickleyelim > Properties > Advanced
performance basligi altindaki settings e clickleyelim ve oradaki Data Execution Prevention ikonu altindaki :
"Turn on DEP for all programs and services except those I select:" i secelim ve Add buttonuna clickleyerek üstte kopyaladigimizi yapistiralim
Open button ve apply dedigimizde islem tamamlanmis olur (lion un otomatik yaptigi sey)

Fakat tüm bunlarla ugrasmakm istemiyorsaniz :
Bilgisayarimi sag clickleyin Advanced deyin setup and Recovery basligi altindaki setting e clickleyin acilan ekranda da system startup basligi altindaki edit butonuna clickleyin
boot ekranimiz acildi simdi son satiri asagidaki gibi degistirip onaylayarak cikin ve pc yi kapatip acin:
"Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=alwaysoff /fastdetect böylece DEp i deaktive etmis oldunuz

degisik kaynaklardan Türkcelestiren Velociraptor