Auto GK İle DVD Ripleme Rehberi
Dosyaları burdan indirebilirsiniz
Kod: Tümünü seç
http://homepage.ntlworld.com/andrew.turner747/new/SetupDVDDecrypter_3.5.4.0.exe
1.Asama:
Riplemek İstediginiz DVD’yi HDD ‘ye Aktarmak:Riplemek istedigimiz DVD’yi dvd sürücümüze taktıktan sonra DVD Decrypter’ı çalıstırın.
Asagıdaki resimde gözüken source bölümünden eger 1’den fazla DVD sürücünüz var ise DVD nizi taktıgınız sürücüyü seçin.

1. Mode bölümünden IFO yu seçiyoruz.
2. En uzun süreli PGC yi seçiyoruz {Genellikle PGC 1}
3. Destination bölümünden DVD nin dosyalarının nereye çıkarmak istiyorsak o dosyayı buluyoruz ve aktarma islemine baslıyoruz. {Ben masaüstünde yeni bir dosya olusturup oraya kaydettim}

4. Read Errors bölümü resimde gözüktügü gibi 0 olmalıdır.Yoksa çevireceginiz filmde bozukluklar meydana gelebilir.
5. Aktarma sonunda “Operation Successfully Completed!” mesajını göreceksiniz.
2.Asama: AutoGK ile Rip İslemi:
DVD dosyalarını harddisk e aktardıktan sonra, AutoGK’yi baslatın.Genel arayüz asagıdaki resimde oldugu gibidir.

Bu arayüzdeki adımları tek tek inceliyoruz;
*1. Adım: Kaynak dosya ve kayıt yerinin seçimi..

6. Input File: HDD mize aktardıgımız dosyalardan vts_01_0.ifo dosyasını seçiyoruz.
7. Output File: Riplendikten sonra ortaya çıkacak olan avi dosyamızın kayıt yerini seçiyoruz.
Önemli: Seçtiginiz kayıt yeri yeterli yere sahip olmalıdır. (bir CD’lik dosya için, 1.4 GB bos yer, 2 CD’lik için, 3.5 GB yeterli olur, 3 CD’lik için en az 5 GB güvenli olur).
*2. Adım: Kaynak dosya ile ilgili ek ayarlar..

8. Ses ayarlarından kullanmak istediginiz ses dosyasını seçin.Eger DVD niz 1 den fazla ses içeriyorsa (Almanca,İngilizce,Türkçe vb..) riplediginizde duymak istediginiz dublajı seçin.Eger çift sesli olmasını istiyorsanız 2sini birden isaretlemeniz gerekmektedir.
9. Bu bölümde altyazı seçenekleri belirtilmektedir.Eger bu bölümde bir altyazıyı isaretlerseniz bu altyazı riplediginiz filme gömülü olarak yerlesecektir. { altyazılar videonun bir parçası olarak yaratılacak ve kapatılamayacaktır}Altyazıları bs playerla sonradan ekleyebildigimizden bu bölümde hiçbir altyazıyı isaretlemiyoruz.
*3. Adım: Dosya büyüklügünün belirlenmesi..

10. İsterseniz önceden belirlenmis boyutlarda(1cd,2cd & 3cd vb.) isterseniz custom size seçenegini isaretleyip istediginiz boyutta isterseniz de kalitenin ne kadar düsürülecegini belirterek boyutu ayarlayabilirsiniz.Fakat son seçenek olan “kalite tabanlı sıkıstırma” sonucu DVD nin riplendikten sonraki boyutu önceden tahmin edilememektedir. Kalite tabanlı sıkıstırmada, videonuz 1 ile 100 arasında degisen bir degiskenle dönüstürülür, 100 en kaliteli vs.. Dogal olarak düsük kalite düsük dosya boyutlarına neden olur.
*4. Adım: Ayrıntılı ayarlar.. ( çıktı çözünürlügü,ses kodekleri vb.)

11. Advanced Settings bölümüne tıkladıktan sonra, output resolution bölümünde Auto width seçenegini isaretliyoruz.Bu sayede belirlediginiz cd miktarına (çıkacak avi büyüklügüne) göre kendisi en iyi çözünürlügü ayarlayacaktır.
12. Codec olarak XviD seçenegini isaretliyoruz.
13. Output audio type bölümünde ise filmin ses codecleri destekliyorsa orijinal AC3/DTS/MPA codecleriyle ya da mp3 olarak ses çıktısını alabilrsiniz.Tavsiyem destekleyen filmlerde film çıktı boyutunu yüksek tutarak (2cd-1400mb) AC3 codec seçenegini isaretlemenizdir.Fakat orijinal ses sizin için çok da önemli degilse VBR MP3,kbps 128 i seçebilirsiniz.
Bu islemlerden sonra ana ekrana dönmek için ok tusuna tıklıyoruz

14. Yapmıs oldugunuz film ayarlarını yukarıdaki beyaz arka fonlu is bölmesine eklemek için Add Job tusuna basıyoruz.
15. İs bölmesine ekledikten sonra Add Job tusunun yanındaki Start tusu da aktif olacaktır.Start tusuna basıyoruz ve program DVD nizi riplemeye baslıyor.Bu islem yaksalık 2-3 saat sürdügü için gece yatarken PC nizi açık bırakmak isterseniz “Shutdown when done” seçenegini isaretlerseniz islem bittiginde program otomatik olarak bilgisayarınızı kapatacaktır.
Yesil tik isareti olan bölmede de yapılan islerin bilgileri yazmaktadır.Bu bilgilere filmi kaydettiginiz klasörde bulunan çıktıismi-gk.log adlı dosyadan da ulasabilirsiniz. Eger pc nizi açık bırakıp yattıktan sonra sabah filmi kontrol ettiginizde bozuk dosya vb. gibi sebeplerden yanlıs giden bir sey olmus ise bu log dosyasından faydalanıp hatanın nerde yasandıgını görebilirsiniz.
Öneri: Auto GK ile ripleme isi basladıktan sonra,bu islem sırasında bilgisayar zaten olabildigince yavaslayacagından bilgisayarınızda herhangi bir baska islem yapmamanızı öneririm.
Alıntıdır...............................