Soru:
Vista Versiyonlarında canavar gibi çalısan makinam Xp yükleyince kafayı yiyor. Format yedigi ilk gün adam gibi çalısıyor.Daha sonra Baslangıçta explorer kitliyor. Ctrl+Alt+Del' den explorer resetlemeden masaüstüne ulasılamıyor. Media Player gümlüyor, baslat menüsü islevini yitiriyor... İsletim Sistemi İslevini yitiriyor kısaca.
Denemedigim Xp versiyonu kalmadı. hep aynı sorun. Adana da danısmadıgım üstat kalmadı. kimse açıklayamıyor. Tek dedikleri xp nin su sitedeki bu versiyonunu denersen geçer. herseyin çözümü sanki format.Aklıma gelen tek sey X86 platform ve 64 bit lik sinyaller toplulugu. Çözümü bilen varsa lütfen yardım
Sistem özellikleri:
Asus P5LD2-X Anakart
Kingston + Corsair = (667 MhZ) 1+1 GB DDR2
ASUS X1050 256 MB Grafik Kart
Celeron D 3200 MHZ İslemci
SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ HDD
Cevap:
Vista Home Basic hdd de biçimlendirme yaparken enteresan islere imza atıyor. ondan sonra xp kafayı yiyor. bunun çareside hdd yi fabrika ayarlarına sıfırlamak. anadan dogma hardiskimiz o zaman isteklerimize karsılık verebilir hale geliyor Harddiskini maxtorun harddisk sıfırlama programı var onunla sıfırla, bölümleri tekrar olustur sorun olusmayacaktır. Sanırım hardiskinde virüs var.Buda sistemini kurar kurmaz devreye giriyor.Ayrıca harddik bölümlendirmesinde de sorun olusmus olabilir
Cözülemeyen XP sorunu (vakka)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19102 kez
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
bazi ankartlar tamamen vista ile uyumlu olarak uretiliyor. bu nedenle vista da mukemmel calisan anakart maalesef xpde verim vermiyor. bunun nedeni de uretilis bicimleri. su son gunlerde cok karsilasmaya basladim bende vista kuruluyken problem yok ama xp yuklendiginde ses kartindan tutunda her yerde problem veriyor
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19102 kez
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim: