Acilmayan xp ye careler
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 11239 kez
Açılmayan Xp'nizi Kurtarın !!!
Herhangi bir nedenden dolayı açılmayan Windows xp yi cdsi yardımıyla kurtarabiliyorduk bunu herkes bilir ama bu kurtarma yöntemi yaptıgımız bir çok uygulamanın yok olmasına neden oluyordu.Esas anlatmak istedigim yöntemle windowsunuz bir süre önceye döndürülerek kurtarılabiliyor.(sistem geri yükleme yardımcısı).bilgisayarınızın baslangıç dügmesine basın ve Windows logosu görünmeden (epey bir önce) F5 tusuna seri halde basın.Ardından gelecek pencereden güvenli kip komut sistemini çalıstırın.Karsınıza bir dos penceresi çıkacaktır.Burada bos bir satırda:
%systemroot%\system32\restore\rstrui.exe
komutunu yazıp entera bastıgınızda sistem geri yükleme yardımcısı açılacaktır...
Herhangi bir nedenden dolayı açılmayan Windows xp yi cdsi yardımıyla kurtarabiliyorduk bunu herkes bilir ama bu kurtarma yöntemi yaptıgımız bir çok uygulamanın yok olmasına neden oluyordu.Esas anlatmak istedigim yöntemle windowsunuz bir süre önceye döndürülerek kurtarılabiliyor.(sistem geri yükleme yardımcısı).bilgisayarınızın baslangıç dügmesine basın ve Windows logosu görünmeden (epey bir önce) F5 tusuna seri halde basın.Ardından gelecek pencereden güvenli kip komut sistemini çalıstırın.Karsınıza bir dos penceresi çıkacaktır.Burada bos bir satırda:
komutunu yazıp entera bastıgınızda sistem geri yükleme yardımcısı açılacaktır...
-
- Byte1
Bana Bır konuda yardım gerektı arkadaslar hemde onemlı
Isyerımdekı PC de CD rom Yok
Ve sanırım Sıldıgım Kullanıcı Adlarından Olsa Gerek
C/DocumanSettıngs /Buradakı kullanıcılardan bazılarını klasor halınde sıldım
Sureklı Makına Reset Atıyor nedense Guvenlı Kıp yada En son Calısan Ayarlarınız Desemde Aynı bır yere gelıyor sureklı resetlıyor makıne kendını
Ne yapmalıyım ?
Hard Dıskı Sokup Eve Gotursem caktırmadan En fazla Icındekı verılerı alırım PC ye harıcı takarak ama sıstemı nasıl onarabılırım.
Bu arada Partıon programlarınında bır ıse yarıcagını sanmam cunkı Shıft Delete Ile Temızlemıstım Alıskanlıgımdan dolayı.
Bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.
Bır tek Elımde USB Bellegım kaldı PC ıle Temasa Gecebılecegım
Iyı gunler ...
Isyerımdekı PC de CD rom Yok

Ve sanırım Sıldıgım Kullanıcı Adlarından Olsa Gerek
C/DocumanSettıngs /Buradakı kullanıcılardan bazılarını klasor halınde sıldım
Sureklı Makına Reset Atıyor nedense Guvenlı Kıp yada En son Calısan Ayarlarınız Desemde Aynı bır yere gelıyor sureklı resetlıyor makıne kendını
Ne yapmalıyım ?
Hard Dıskı Sokup Eve Gotursem caktırmadan En fazla Icındekı verılerı alırım PC ye harıcı takarak ama sıstemı nasıl onarabılırım.
Bu arada Partıon programlarınında bır ıse yarıcagını sanmam cunkı Shıft Delete Ile Temızlemıstım Alıskanlıgımdan dolayı.
Bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.
Bır tek Elımde USB Bellegım kaldı PC ıle Temasa Gecebılecegım
Iyı gunler ...
- Laneth
- Gigabyte1
viewtopic.php?p=184890#184890
HDD'yi slave gösterip, program ile recovery yapacaksın :idea:
Kurtardıgın klasörleri eski yerlerine koyacaksın
HDD'yi slave gösterip, program ile recovery yapacaksın :idea:
Kurtardıgın klasörleri eski yerlerine koyacaksın
- Karabigalı02
- Byte1
- editci
- Megabyte3
Re:
tasiyici yazdı:Açılmayan Xp'nizi Kurtarın !!!
bugün benim işimi çok yaradı. ilkkez denedim. ayrıca cdrom olmayan bilgisayalar için çok önemlidir. paylaşımın için çok teşekkürler taşıyıcı (umut) yanlış hatırlamadım değil mi?
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
Re: Acilmayan xp ye careler
benim gibi sistem geri yüklemeyi sevmeyen ve kullanmayanlar için işe yaramaz ne yazık ki
- Zaur
- Megabyte4
- Teşekkür etti: 6 kez
- İletişim:
Re: Acilmayan xp ye careler
Teşekkürler, acaba bu sorunuda 1. deki uyğulama ile hallede bilirmiyim?burak_dalkir yazdı:Acilmayan Xp ye careler:
1. Xp Cd sini takip Cd den boot edin güvenli kipte baslatin ve dos benzeri ekrana asagidaki komutu verin:
fixmbr
Böylece MasterBootRecord u tamir etmis olduk simdi Pc nin yeniden acilabilmesi gerekir (eger yine acilmiyorsa)
2.tekrar güvenli kipte baslatalim ve busefer asagidaki komutu verelim:
fixboot c:
Not: Baazi oem versiyonlarda Güvenli kip deaktive edilmis olabilir bu durumda :
bir arkadasinizin Pc sinden start > Cmd deyip format a /u komutu ile bir disket olusturun ve Xp Cd nizden
1."NTldr.exe
2."Ntdetect.com u bu diskete kopyalayin
3.ayrica http://www.nu2.nu/bootdisk/ntboot adresinde saglam bir boot.ini download edip ayni diskete kopyalamalisiniz simdi Pc yi bu disketle boot etmeyi deneyin. Pc nin acilabilmesi icin bu üstteki üc data gereklidir.
3.Boot.ini mizi tekrar olusturabilmek icin asagidaki komutu,Güvenli kipte Dos benzeri ekranda vermeliyiz:
bootcfg/rebuild
4.Bot.ini nin yenilenmesi ile PC miz haala acilmamakta inat ediyorsa : "NTldr.exe "Ntdetect.com adli dosyalari CD mizen gerekli yerlere kopyalamaliyiz, bunun icin: diyelimki CD sürücümüz E: wiederherstellungskonsole de asagidaki komutu verelim:
copy E:\i386\ntldr c:\ (son \ tan sonra bosluk var) copy E:\i386\ntdetect.com c:\ Simdi windowsun yeniden baslayabilmesi gerekir.
Sistem geri yükleme:
http://support.microsoft.com/kb/306084/tr
türkcelestiren: Velociraptor
Windowsunuzu tamir etmek icin:
viewtopic.php?f=5&t=54615
Birde bu boot olayı nedir, format gibi dosyaları silmez ki?
-
- Byte3