Merhaba, giderayak en cok merak edilen bir konuyu anlatmak istiyorum. Yani montaj olayini.
örnek resimlerle cok daha iyi anlasilacagi icin 2 resim üzerindeki calismami aktariyorum.
Resimlerden birisi Angeline Jolie, digeri ise Britney Spears. A.J. nin suratini B.S. kafasina nasil ekliyoruz bir bakalimâ¦

İlk isimiz A.J. nin suratini secmek. Bu is icin âPolygonal Laso Toolsâ kullanmayi uygun görüyorum.

Secim bittikten sonra CTRL + C ile kopyaliyoruz. Sonra B.S. nin resmine CTRL + V tus kombinasyonu ile yapistiriyoruz. Daha sonra yapistirdigimiz parcayi istedigim boyuta ve istedigimiz yere getirmek icin CTRL + T ile sekillendiriyoruz.

Daha sonra yapistirdigimiz layerin fazlaliklarini silgi araci ile siliyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta silginin düsük oppacity ile kullanilmasidir.

Yüzü tam uyacak sekilde yerlestirdikten sonra en önemli kisma geliyoruz yani rengi ayarlamaya. Bildiginiz gibi renk tonlarindaki en ufak bir farklilik resimdeki inandiriciligi bitiriyor.
Resimdeki renkleri düzenlemek icin âHue-Saturationâ ve âBrigtness-Contrastâ ayarlariyla oynuyoruz.

alintidir. deneyin derim :wink: