Tüm sistemleri alt-üst edecek icat
-
- Petabyte4
Tüm sistemleri alt-üst edecek icat
Kırsehirli Ahmet Kolbası, esinin gördügü rüyadan yola çıkarak yakıtsız motor icat etti. Mucit, hayli iddialı: Petrol ve LPG tarihe karısacak. İcadımla otomobil firmalarının sistemleri altüst olacak.
Kırsehirli mucit Ahmet Kolbası, bundan 17 yıl önce ilginç bir "bulus" gerçeklestirdi. Kolbas, "radyoların arkasından çıkan adi mıknatıslarla manyetik alanları kullanarak yakıtsız motor" üretti. Kolbası bu icadına da 'Manyetik Alanları Kullanarak Gücü Katlanan Motor' ismini verdi. İcadının maharetini söyle anlatıyor: "Ben 24 volt aküyle elektromıknatısları hareket ettiriyor ve manyetik alanı kullanarak güç elde ediyorum." haber7
17 YIL GİZLEMİs
1991'de bunları yapan Kolbası, icadını kimseye göstermek istememis. Nedeni de kimsenin inanmayacak olması, kendisiyle dalga geçilecek olması: "Çünkü teknolojinin gelisimi o zaman bu kadar hızlı degildi. Zamanını bekledim ve simdi piyasaya duyuruyorum. Projelerini çizdim ve patentini aldım." Kolbas'a göre, icadının mahareti çok: "Otomobillerde kullanılabilir. Sıfır maliyete yakın elektrik üretilebilir. Isınma olmadıgı için hararet yapma durumu yok. Bunun tamir isi, arızası da normal motorlara göre sübap, sekman, piston olmadıgını için arızası ve masrafı da yok. Egzozu ve yakıt kullanmadıgı için ne hava kirliligi ne de ses kirliligi yapıyor. Tam bir çevre dostu ve ekolojik bir motor sistemi."Ahmet Kolbası, icadı için emekli albaylarla da görüstügünü, onların fikirlerine danıstıgını söylüyor. haber7
Kolbası, "Silahlı Kuvvetler'den emekli albaylarla görüstüm. Onlar Güneydogu'da kısın araçların dondugunu ve sıkıntı çektiklerini söyledi. Bu motor askeri zırhlı araçlarda kullanılabilir çünkü ısınma ve hararet problemi yok" diyor. Kolbas, otomotiv firmaları ile görüsmedigini özellikle vurguluyor. Nedeni olarak da projesinin hayata geçmesi ile birlikte otomotiv sektörünün alt üst olacagını iddia ediyor.
RÜYADAN ÇIKAN İCAT
Kolbası, esinin gördügü bir rüyadan yola çıkarak projeyi gelistirdigini söylüyor. Besime Kolbası ise Basbakan'dan esinin bu projesine destek vermesini istiyor.
Yarıs arabalarını geride bırakacak
Kolbas'a göre yakıtsız motorun özellikleri:
Proje uçaklarda kullanılması durumunda, uçaklar çok daha yükseklere çıkabilecek.
Yanma olmadıgı için oksijene ihtiyaç yok. Motorda ısınma olmadıgı için roketlerin uçakları vurma ihtimali sıfır.
Klasik motorlardan daha güçlü ve devire sahip. Hızı yarıs arabalarına yakın.
ALINTIDIR
Kırsehirli mucit Ahmet Kolbası, bundan 17 yıl önce ilginç bir "bulus" gerçeklestirdi. Kolbas, "radyoların arkasından çıkan adi mıknatıslarla manyetik alanları kullanarak yakıtsız motor" üretti. Kolbası bu icadına da 'Manyetik Alanları Kullanarak Gücü Katlanan Motor' ismini verdi. İcadının maharetini söyle anlatıyor: "Ben 24 volt aküyle elektromıknatısları hareket ettiriyor ve manyetik alanı kullanarak güç elde ediyorum." haber7
17 YIL GİZLEMİs
1991'de bunları yapan Kolbası, icadını kimseye göstermek istememis. Nedeni de kimsenin inanmayacak olması, kendisiyle dalga geçilecek olması: "Çünkü teknolojinin gelisimi o zaman bu kadar hızlı degildi. Zamanını bekledim ve simdi piyasaya duyuruyorum. Projelerini çizdim ve patentini aldım." Kolbas'a göre, icadının mahareti çok: "Otomobillerde kullanılabilir. Sıfır maliyete yakın elektrik üretilebilir. Isınma olmadıgı için hararet yapma durumu yok. Bunun tamir isi, arızası da normal motorlara göre sübap, sekman, piston olmadıgını için arızası ve masrafı da yok. Egzozu ve yakıt kullanmadıgı için ne hava kirliligi ne de ses kirliligi yapıyor. Tam bir çevre dostu ve ekolojik bir motor sistemi."Ahmet Kolbası, icadı için emekli albaylarla da görüstügünü, onların fikirlerine danıstıgını söylüyor. haber7
Kolbası, "Silahlı Kuvvetler'den emekli albaylarla görüstüm. Onlar Güneydogu'da kısın araçların dondugunu ve sıkıntı çektiklerini söyledi. Bu motor askeri zırhlı araçlarda kullanılabilir çünkü ısınma ve hararet problemi yok" diyor. Kolbas, otomotiv firmaları ile görüsmedigini özellikle vurguluyor. Nedeni olarak da projesinin hayata geçmesi ile birlikte otomotiv sektörünün alt üst olacagını iddia ediyor.
RÜYADAN ÇIKAN İCAT
Kolbası, esinin gördügü bir rüyadan yola çıkarak projeyi gelistirdigini söylüyor. Besime Kolbası ise Basbakan'dan esinin bu projesine destek vermesini istiyor.
Yarıs arabalarını geride bırakacak
Kolbas'a göre yakıtsız motorun özellikleri:
Proje uçaklarda kullanılması durumunda, uçaklar çok daha yükseklere çıkabilecek.
Yanma olmadıgı için oksijene ihtiyaç yok. Motorda ısınma olmadıgı için roketlerin uçakları vurma ihtimali sıfır.
Klasik motorlardan daha güçlü ve devire sahip. Hızı yarıs arabalarına yakın.
ALINTIDIR
- scknylmz35
- Byte4
- İletişim:
- Ensatech
- Megabyte2
- Teşekkür etti: 73 kez
Küçükken motarlarla oynarken kurdugum bir hayal idi babama sordugumda oda benim yaslarımdayken fizik ögretmenine sormus ve hoca söyle demis 'Hiç bir enerji kendini yenileyemez yoktan var edilemez her zaman kayıp vardır' sözüyle özetlemis. Ahmet amcamız bu teoriyi kırmıs anlasılan ki gene böyle birsey okumustum sanırım bu forumdaydı bir yabancı buna benzer bisiy yapmıs yaptıgı sey yıllarca durmadan dönmüs ama nasıl yaptıgının sırrı çözemeyip düzeneyi tekrar çalıstıramamıslar diye hatırlıyorum
- szarex
- Byte1
- İletişim:
söylediklerine katılıyorum aistein in dedigi gibi yoktan var vardanda yok edilemez. bu teoiriyi gunumuz teknolojisinde bile deistiremeyiz. sebeb basit sürtünme kuvveti.bu gücü dunyanın hic bi yerinde yok sayamazsınız. ve hic bir sekilde bu güç geriye donuk bir bicimde güç harcıyan bir makinada geri kazanılamaz.ancak 0 a yakın bir deger elde edilebilir ama asla 0 veya 0 ın altı olamaz. bu icat biraz sacma... var olmasını isterdim ama olmıcagi icinEnsatech yazdı:Küçükken motarlarla oynarken kurdugum bir hayal idi babama sordugumda oda benim yaslarımdayken fizik ögretmenine sormus ve hoca söyle demis 'Hiç bir enerji kendini yenileyemez yoktan var edilemez her zaman kayıp vardır' sözüyle özetlemis. Ahmet amcamız bu teoriyi kırmıs anlasılan ki gene böyle birsey okumustum sanırım bu forumdaydı bir yabancı buna benzer bisiy yapmıs yaptıgı sey yıllarca durmadan dönmüs ama nasıl yaptıgının sırrı çözemeyip düzeneyi tekrar çalıstıramamıslar diye hatırlıyorum

- szarex
- Byte1
- İletişim:
keske bu icat var olsa süper iletkenler hakkında bilgisi olan varmi direnci 0 olan bir iletken elektrik kaybını 0 ediyor uzun elektirik iletimlerinde bu kabolunun kullanımı ne kadar elektirk kaybı önleyebiliyor bi bilginiz varmi. ama bu kablo bi hayalmavigece yazdı:iste bu yüzden türkiye gelisemiyor.. nedemek saçma.Ensatech yazdı:bu icat biraz sacma
bence kesinlikle saçma diil.
var olması çok zor sizin bu bahsettiginiz olayı ben lisede elektrik atölye sdeflerimle tartısıyordum. neden sacma dedigimi umarım anlamıssınızdır eger varsa bu adam bu konudaki bütün fizik kurallarını resmen çürütmüs olur gerçektende büyük bi basarı sayarım. ins vardır ve yanılıyorumdur bu konuda