Türkler Facebook rekoru kırdı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Türkler Facebook rekoru kırdı

Mesaj gönderen Re@lite »

Resim

İngiliz ‘The Sunday Times’ gazetesi, internet dünyasının en popüler sosyal agı Facebook'un Türkiye’deki kullanıcı sayısının 1 ay içinde yüzde 466 artıgını ve büyüme hızıyla bütün dünya ülkelerini geride bıraktıgını yazdı.
Amerikan Koleji ögrencileri arasında yapılan arastırmanın sonuçlarını yayınlayan gazete, Facebook'un, seks ve bira ile özlestirilen ipod’dan sonra ikinci sıradaki popülerligini korudugunu yazdı. Geçen yıl 26 Ekim- 25 Kasım arasında 1 aylık istatistikler dikkate alınarak olusturulan dünya büyüme grafiginde, Türkiye'nin yüzde 466 büyüme ile ilk sırada yer aldıgı, bunu sırasıyla İsrail (yüzde 171), Fransa (yüzde 109), Çin (yüzde 87), Suudi Arabistan (yüzde 31), Pakistan (yüzde 24) ve İngiltere’nin (yüzde 18) izledigi bildirildi.
Haberde, dünya üzerinde 62 milyon kisinin Facebook'a ‘kilitlendigi', 24 milyon kullanıcı ile İngiltere'nin, ABD ve Kanada'dan sonra üçüncü sırada yer aldıgı belirtildi.
Hızla yayılan Facebook agının etkilerin tahmin edilemez düzeye ulastıgı belirtilen haberde, bazı on-line sirket sahiplerinin bunu endise uyandırıcı bulduguna iliskin görüsleri yayınlandı. Adı açıklanmayan bir on-line pazarlama müdürünün Facebook ile ilgili olarak, “Birinin zararsız oldugunu söyleyerek denemeniz için size esrar vermesi gibi birsey'' sözleri yer aldı. Haberde ayrıca sirket sahiplerinin son günlerde yasadıgı sıkıntılara da deginildi. Çalısanların is saatlerini Facebook basında geçirmeye basladıkları ve bunun isçi ve isveren arasında büyüyen sorun olduguna dikkat çekildi. Ayrıca Facebook'un gerçek iletisimi öldürdügü de iddia edildi.
Türkiye'de 42 milyon kullanıcısı oldugu sanılan Facebook, yeni ve eski arkadas bulmak için kullanılan sosyal bir ag. 2006 yılında Harvard Koleji ögrencilerinin aralarında haberlesmek için olusturdukları bu site daha sonra ABD ve İngiltere’de üniversite ögrencileri arasında da yaygınlastı. Mezun olduktan sonra da haberlesme agını devam ettirmek istemeyen ögrencilerin olusturdugu Facebook 17 ay içinde bütün internet kullanıcılarına açıldı.
Kullanıcı avatarı
cradle_OF
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen cradle_OF »

evet özellikle basın organları çok reklamını yaptılar.ben facebook üyeligini aldıgımda henüz tek tür türklere rastlıyodum sonra atvde tanıttılar siteyi binlerce türk oldu.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

valla ben Almanlar ve Türkler arasinda Netlog kullaniom daha iyi :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

simdi eski bir kiz arkadasimi Facebookta arattim cikti uyuz oldum
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

velociraptor yazdı:simdi eski bir kiz arkadasimi Facebookta arattim cikti uyuz oldum
hahaha hahaha iyi :D
En son Bekir 65 tarafından 04 Şub 2008, 19:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

facebook netlog tipi olusumlara aslen karsıyım
fakat sosyal-politik organizasyonlar ve gruplar var
bu yüzden ilgimi çekti
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Neresi iyi , salak kiz herkesle herseyini paylasmis , töbe töbe
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

velociraptor yazdı:Neresi iyi , salak kiz herkesle herseyini paylasmis , töbe töbe
bilmem, ama o kendi kizin sorunudur, sen bisi yapamazsin ki :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

beni ilgilendiren tarafi olmasa bana ne de , birsekilde var
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3