Harddisk Tamiri(Fabrikadan Yeni Çıkmış Gibi Yap)

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
pckurdu
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen pckurdu »

rica etsem resimli anlatım yaparmısınız iso yerine exe dosyası çıktı ve nasıl kullanılacagı hakkında pek bir fikrim yok
SEPTİK
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen SEPTİK »

Bu program diskinizin imajını almak için de kullanılıyor.
Sistem gereksinimlerinde sunlar var:

1.3.1 Minimum system requirements
Maxtor MaxBlast requires the following hardware:
• At least one Seagate Technology or Maxtor disc drive
• Pentium processor or higher
• 128 MB RAM
• FDD or CD-RW drive for bootable media creation
• Mouse (recommended).

En az 1 tane Seagate ya da Maxtor marka disk istiyor fakat her türlü diskte çalıştığını söyleyenler de var.

Destekledigigi sistemler:
1.3.2 Supported operating systems
• Windows® 2000 Professional SP 4
• Windows® XP SP 2
• Windows® XP Professional x64 Edition
• Windows® Vista
Maxtor MaxBlast also enables creation of a bootable diskette or CD-R/W that can back up
and restore a disc/partition on a computer running any PC-based operating system including
Linux®.
( burada diyor ki: maxBlast ile bootable cd yapabilir; Linüx de dahil olmak pc-tabanlı sistemler üzerinde diskin tamamını ya da bir bölümünü yedekleyip kurtarma islemi yapabilirisiniz.)

Destekledigi Dosya Sistemleri:
• FAT16/32
• NTFS
• Ext2/Ext3
• ReiserFS
• Linux SWAP
If a file system is not supported or is corrupted, Maxtor MaxBlast can copy data using a
sector-by-sector approach. ( Eger desteklenmeyen ya da hasar görmüs bir dosya sistemi ile islem yapacaksanız MaxBlast verilerinizi sektor-sektor yaklasımı ile kopyalayabilir )

Bootable cd yaratma İslemi için ise:

Bu islemi gerçeklestirebilmek için programın kurulumu esnasında Bootable Media Builder seçenegininde seçilmis olması gerekir. Program kurulumu esnasında bu aracın kurulmasını seçmediyseniz kullanamazsınız.

1-
Resim

Programı kurup açtığımızda karşımıza gelen ilk ekranda Create Bootable Media 'yı tıklıyoruz.

2-
Resim

Next ' e tıklıyoruz

3-
Resim

Soldaki seçeneklerin her 2 si de seçili geliyor. Eğer 2 si de seçili değilse seçin ve Next'e tıklayın.

4-
Resim

Bu ekranda herhangi bir ayar yapmadan Next'e tıklayın

5-
Resim

Burada yaratılacak iso nun direk cd ye mi yoksa bir klasöre mi kaydedileceğine karar veriyoruz ve Next'e tıklıyoruz. Tavsiyem önce dosya olarak kaydedip sonra cd ye nero vb programlarla yazdırmanız.

6-
Resim

Burada iso dosyasının kaydedileceği klasörü belirliyoruz ve NEXT.

7-
Resim

Bize iso dosyasının boyutunu ve kaydedileceği yeri gösteriyor. Proceed dedik mi İşlemi gerçekleştiriyor ve iso dosyanız hazır.

ÖNEMLİ NOT: Her ne kadar program MAxtor olsa da imaj alma işlemini ACRONIS tabanlı yapıyor. Bu nedenle bootable media yaratmada hata verecektir. Bunu aşmanın yolu ise:
velociraptor yazdı:
daddy_cool yazdı:Bu versiyonla denedim.Yedek alma olayı falan hepsi çok güzel de Bootable CD olustrmuyor program. ICON4.PNG hatası veriyor.Acronis in yeni sürümlerinin hepsinde var sanırım bu hata.Daha önceki sürümüyle de denemistim onda da aynı hatayı vermisti.
Settings (ayarlar)>>> Control Panel (denetim masasi)>>> Regional and Language Options (Bölge ve dil ayarlari gibi birsey)
buradan "Standarts and formats" i Türkceden ingilizceye cevirirseniz sorun hallolmus olur ,

Hata:
Resim

Düzeltilmesi:
Resim

Sonrasinda tekrar deneyin

İSO dosyanızı cd ye yazdırın ve PC nizi önce cd den boot edilecek şekilde ayarlayarak açın. Ben imaj almak için kullandım. Herhangi bir KEY, AKTİVASYON istemedi. Bilginize :)
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Harddisk Tamiri(Fabrikadan Yeni Çıkmış Gibi Yap)

Mesaj gönderen Kripteks® »

bu program lasım bana ancak cd ye yazmak istemiyorum keşke usb den çalışsa :?
SEPTİK
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen SEPTİK »

If your BIOS has this feature, you can create other bootable media such as removable USB
flash drives.

Eğer Biosunuz destekliyorsa boot edilebilir USB flash bellekler de yapabilirsiniz diyor. Yani usb den de çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
Alper1991
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 3 kez

Mesaj gönderen Alper1991 »

ben disk silme için Active@ KillDisk programını kullanmıştım. program gayet ufak ve bana göre başarılı (örn. iso dosyası 7 mb) program windows için programın içinden bootable cd/dvd/usb flash/floppy oluşturabiliyosunuz. programın Gutmann, DoD 5220.22-M gibi çeşitli silme metotları da var.eskiden kullandığım bu program için bi de güncel halinin linkini de buldum faydalanmak isterseniz buyrun

http://www.killdisk.com/downloadfree.htm

kolay gelsin :)
En son Alper1991 tarafından 26 Nis 2014, 16:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12498 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

tesekkürler
Tugtegin
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Mesaj gönderen Tugtegin »

Eyvallah..