Harddisk Tamiri(Fabrikadan Yeni Çıkmış Gibi Yap)
-
- Byte1
Bu program diskinizin imajını almak için de kullanılıyor.
Sistem gereksinimlerinde sunlar var:
1.3.1 Minimum system requirements
Maxtor MaxBlast requires the following hardware:
• At least one Seagate Technology or Maxtor disc drive
• Pentium processor or higher
• 128 MB RAM
• FDD or CD-RW drive for bootable media creation
• Mouse (recommended).
En az 1 tane Seagate ya da Maxtor marka disk istiyor fakat her türlü diskte çalıştığını söyleyenler de var.
Destekledigigi sistemler:
1.3.2 Supported operating systems
• Windows® 2000 Professional SP 4
• Windows® XP SP 2
• Windows® XP Professional x64 Edition
• Windows® Vista
Maxtor MaxBlast also enables creation of a bootable diskette or CD-R/W that can back up
and restore a disc/partition on a computer running any PC-based operating system including
Linux®.
( burada diyor ki: maxBlast ile bootable cd yapabilir; Linüx de dahil olmak pc-tabanlı sistemler üzerinde diskin tamamını ya da bir bölümünü yedekleyip kurtarma islemi yapabilirisiniz.)
Destekledigi Dosya Sistemleri:
• FAT16/32
• NTFS
• Ext2/Ext3
• ReiserFS
• Linux SWAP
If a file system is not supported or is corrupted, Maxtor MaxBlast can copy data using a
sector-by-sector approach. ( Eger desteklenmeyen ya da hasar görmüs bir dosya sistemi ile islem yapacaksanız MaxBlast verilerinizi sektor-sektor yaklasımı ile kopyalayabilir )
Bootable cd yaratma İslemi için ise:
Bu islemi gerçeklestirebilmek için programın kurulumu esnasında Bootable Media Builder seçenegininde seçilmis olması gerekir. Program kurulumu esnasında bu aracın kurulmasını seçmediyseniz kullanamazsınız.
1-

Programı kurup açtığımızda karşımıza gelen ilk ekranda Create Bootable Media 'yı tıklıyoruz.
2-

Next ' e tıklıyoruz
3-

Soldaki seçeneklerin her 2 si de seçili geliyor. Eğer 2 si de seçili değilse seçin ve Next'e tıklayın.
4-

Bu ekranda herhangi bir ayar yapmadan Next'e tıklayın
5-

Burada yaratılacak iso nun direk cd ye mi yoksa bir klasöre mi kaydedileceğine karar veriyoruz ve Next'e tıklıyoruz. Tavsiyem önce dosya olarak kaydedip sonra cd ye nero vb programlarla yazdırmanız.
6-

Burada iso dosyasının kaydedileceği klasörü belirliyoruz ve NEXT.
7-

Bize iso dosyasının boyutunu ve kaydedileceği yeri gösteriyor. Proceed dedik mi İşlemi gerçekleştiriyor ve iso dosyanız hazır.
ÖNEMLİ NOT: Her ne kadar program MAxtor olsa da imaj alma işlemini ACRONIS tabanlı yapıyor. Bu nedenle bootable media yaratmada hata verecektir. Bunu aşmanın yolu ise:
İSO dosyanızı cd ye yazdırın ve PC nizi önce cd den boot edilecek şekilde ayarlayarak açın. Ben imaj almak için kullandım. Herhangi bir KEY, AKTİVASYON istemedi. Bilginize :)
Sistem gereksinimlerinde sunlar var:
1.3.1 Minimum system requirements
Maxtor MaxBlast requires the following hardware:
• At least one Seagate Technology or Maxtor disc drive
• Pentium processor or higher
• 128 MB RAM
• FDD or CD-RW drive for bootable media creation
• Mouse (recommended).
En az 1 tane Seagate ya da Maxtor marka disk istiyor fakat her türlü diskte çalıştığını söyleyenler de var.
Destekledigigi sistemler:
1.3.2 Supported operating systems
• Windows® 2000 Professional SP 4
• Windows® XP SP 2
• Windows® XP Professional x64 Edition
• Windows® Vista
Maxtor MaxBlast also enables creation of a bootable diskette or CD-R/W that can back up
and restore a disc/partition on a computer running any PC-based operating system including
Linux®.
( burada diyor ki: maxBlast ile bootable cd yapabilir; Linüx de dahil olmak pc-tabanlı sistemler üzerinde diskin tamamını ya da bir bölümünü yedekleyip kurtarma islemi yapabilirisiniz.)
Destekledigi Dosya Sistemleri:
• FAT16/32
• NTFS
• Ext2/Ext3
• ReiserFS
• Linux SWAP
If a file system is not supported or is corrupted, Maxtor MaxBlast can copy data using a
sector-by-sector approach. ( Eger desteklenmeyen ya da hasar görmüs bir dosya sistemi ile islem yapacaksanız MaxBlast verilerinizi sektor-sektor yaklasımı ile kopyalayabilir )
Bootable cd yaratma İslemi için ise:
Bu islemi gerçeklestirebilmek için programın kurulumu esnasında Bootable Media Builder seçenegininde seçilmis olması gerekir. Program kurulumu esnasında bu aracın kurulmasını seçmediyseniz kullanamazsınız.
1-

Programı kurup açtığımızda karşımıza gelen ilk ekranda Create Bootable Media 'yı tıklıyoruz.
2-

Next ' e tıklıyoruz
3-

Soldaki seçeneklerin her 2 si de seçili geliyor. Eğer 2 si de seçili değilse seçin ve Next'e tıklayın.
4-

Bu ekranda herhangi bir ayar yapmadan Next'e tıklayın
5-

Burada yaratılacak iso nun direk cd ye mi yoksa bir klasöre mi kaydedileceğine karar veriyoruz ve Next'e tıklıyoruz. Tavsiyem önce dosya olarak kaydedip sonra cd ye nero vb programlarla yazdırmanız.
6-

Burada iso dosyasının kaydedileceği klasörü belirliyoruz ve NEXT.
7-

Bize iso dosyasının boyutunu ve kaydedileceği yeri gösteriyor. Proceed dedik mi İşlemi gerçekleştiriyor ve iso dosyanız hazır.
ÖNEMLİ NOT: Her ne kadar program MAxtor olsa da imaj alma işlemini ACRONIS tabanlı yapıyor. Bu nedenle bootable media yaratmada hata verecektir. Bunu aşmanın yolu ise:
velociraptor yazdı:Settings (ayarlar)>>> Control Panel (denetim masasi)>>> Regional and Language Options (Bölge ve dil ayarlari gibi birsey)daddy_cool yazdı:Bu versiyonla denedim.Yedek alma olayı falan hepsi çok güzel de Bootable CD olustrmuyor program. ICON4.PNG hatası veriyor.Acronis in yeni sürümlerinin hepsinde var sanırım bu hata.Daha önceki sürümüyle de denemistim onda da aynı hatayı vermisti.
buradan "Standarts and formats" i Türkceden ingilizceye cevirirseniz sorun hallolmus olur ,
Hata:
Düzeltilmesi:
Sonrasinda tekrar deneyin
İSO dosyanızı cd ye yazdırın ve PC nizi önce cd den boot edilecek şekilde ayarlayarak açın. Ben imaj almak için kullandım. Herhangi bir KEY, AKTİVASYON istemedi. Bilginize :)
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
Re: Harddisk Tamiri(Fabrikadan Yeni Çıkmış Gibi Yap)
bu program lasım bana ancak cd ye yazmak istemiyorum keşke usb den çalışsa 

-
- Byte1
If your BIOS has this feature, you can create other bootable media such as removable USB
flash drives.
Eğer Biosunuz destekliyorsa boot edilebilir USB flash bellekler de yapabilirsiniz diyor. Yani usb den de çalışıyor.
flash drives.
Eğer Biosunuz destekliyorsa boot edilebilir USB flash bellekler de yapabilirsiniz diyor. Yani usb den de çalışıyor.
- Alper1991
- Byte2
- Teşekkür etti: 3 kez
ben disk silme için Active@ KillDisk programını kullanmıştım. program gayet ufak ve bana göre başarılı (örn. iso dosyası 7 mb) program windows için programın içinden bootable cd/dvd/usb flash/floppy oluşturabiliyosunuz. programın Gutmann, DoD 5220.22-M gibi çeşitli silme metotları da var.eskiden kullandığım bu program için bi de güncel halinin linkini de buldum faydalanmak isterseniz buyrun
http://www.killdisk.com/downloadfree.htm
kolay gelsin :)
http://www.killdisk.com/downloadfree.htm
kolay gelsin :)
En son Alper1991 tarafından 26 Nis 2014, 16:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12498 kez