kurulu olan programı nasıl tekrar setup yapabilirim

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

kurulu olan programı nasıl tekrar setup yapabilirim

Mesaj gönderen loveme »

Örnegin eta programını kurdum bunu nasıl kurdugum sekle dönüstürüp kurmak istedigim bilgisayarda setup olusturup kurmak istedigimde yeniden eski halinle kurabilirim

Tesekkürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12498 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

bence yapamazssin , kurulu programin kalintilarini toplayip tekrar kurdurtacak bir yöntem ben duymadim , bilen varsa bizle paylasirsa bende memnun olurum
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

Program kurulduktan sonra zor. Programlar kurulum asamasında sistem dosyalarına ve windows kayıt defterine islem yaparlar.

EN kesin yöntemi: PROGRAM KURULMADAN ÖNCE regshot veya benzeri bir program ile bilgisayarın o anki yazılımsal ve donanımsal görüntüsü alınır. Program kurulur. hiçbir islem yapmadan hemen 2. snapshot alınır ve ilki ile karsılastırılır. programın kurulum sırasında sisteminizde ne gibi degisiklikler yaptıgı ve hangi klasöre hangi dosyaları attıgı bulunur. tüm dosyalar ve regedit de yaptıgı degisiklikler bir klasörde toplanır. *Daha sonra smart install maker veya benzer bir setup olusturucu ile dosyalar ve registry ayarları paketlenir.

2. yöntem * isaretli yere kadar olan bölümü Thinstall kullanılarak otomatik olarak yapılabilir.

3. Yöntem: Programın SETUP dosyası elimizde mevcut ise bir extractor ile parçalanır ve dosyaları incelenir. SADECE basit programlarda ise yarar kompleks programlarda çuvallıyor
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

ÇOK çok ederim istedigim cevabımın yanıtı bu ben setup olarak aklıma programı tekrardan setup yapmak için delphide run butonu var sonra orda yazdıklarımızı çalıstırı kurulum konumunda kaydedip setup olusturabiliriz

Yani kısacası yazılmıs olan programı run deyip setup olusturma islemi delphiden aklımda kalmıs

Tesekkürler