Format Atmadan HDD i ikiye bölebilirmiyim

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
taycicek
Bit
Bit
İletişim:

Format Atmadan HDD i ikiye bölebilirmiyim

Mesaj gönderen taycicek »

Bilgisayarimda 40 GB kapasiteli bir sabit disk var ve isletim sistemi olarak Windows XP kullaniyorum. İsletim sistemini kurarken diskin tamamini tek bölüm olacak sekilde formatladim. Benim size sormak istedigim iki soru olacak;

1.) İsletim sistemini silmeden yani bölüme format atmadan ikiye bölebilir miyim?

2.) Bazi yazilimlari Windows XP`de kullanamiyorum. Bunun icin diger isletim yazilimlarini yüklemek ve secerek kullanmak mümkün mü?

simdiden tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

cözüm:

Sisteminizde bulunan mevcut bölümü formatlamadan ikiye bölmek istiyorsaniz Partition Magic tarzi ücüncü parti yazilimlar kullanmaniz gerekiyor. Bu yazilimlar sayesinde tek bir bölümü formatlamaya gerek kalmadan ve bu bölümdeki verileri kaybetmeden birden fazla parcaya bölebilirsiniz. İkinci sorunuza gelince, Windows XP üzerinde calismayan programlari Windows XP'nin Compatibility özelligini kullanarak calistirmayi deneyebilirsiniz. Bazi programlarda calismayan bu özelligi kullanarak Windows'un eski sürümleri icin yazilan uygulamalari Windows XP'de calistirabilirsiniz. Bunun icin, söz konusu programin kisayoluna ya da calistirilabilir haline farenin sag tusuyla tiklayip acilan menüden Properties'i tikliyoruz. Karsimiza cikan penceredeki Compatibility sekmesine tiklarsak sekil-5'dekine benzer bir pencere ile karsilasiriz. Bu penceredeki Compatibility mode kisminda bulunan "Run this program in compatibility mode for" secenegini secip acilan menüden calistirmak istediginiz programin Windows'un hangi sürümü icin yazildigini belirledikten sonra OK butonuna basarsaniz, artik bu uygulama calistirildiginda Windows XP, uygulamanin ihtiyac duydugu ortami simüle ederek programin calismasini saglayacaktir. Tekrardan hatirlatmak gerekirse, bu özellik bazi programlarda calismayabilir.

Resim

Compatibility Mode özelligini kullanarak Windows'un eski sürümleri icin yazilan uygulamalari Windows XP'de kullanabilirsiniz.
taycicek
Bit
Bit
İletişim:

Mesaj gönderen taycicek »

bilgiler icin tesekkür edrim :D :wink:

elinize saglik

Eksik olmayin