Cd/Dvd Sürücüleri Yanlış İşlev Hatası(Vakka)

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Cd/Dvd Sürücüleri Yanlış İşlev Hatası(Vakka)

Mesaj gönderen Kripteks® »

SORU

Slm arkadaslar cd sürücüme bos cdleri taktıgım zaman aynenn söyle diyor:

E:/ yanlıs islev

Erisilemez.

Tamam

ama içi dolu herhangi bir cd yi taktıgım zaman ise hemen okuyor.bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

yardımlarınız için simdiden tesekkür ederim...

kolay gelsin...

CEVAP

1. Önce Baslat'ı sonra Çalıstır'ı tıklatın.
2. Aç kutusuna regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
3. Asagıdaki kayıt defteri alt anahtarını genisletin:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\CD Burning\Drives
4. Dosya menüsünde Ver'i tıklatın.
5. Dosya adı kutusuna sürücü anahtarlarının yedek kopyası yazın ve Kaydet'i tıklatın.

Not Bu kayıt defteri alt anahtarını, kaydettiginiz sürücü anahtarlarının yedek kopyası.reg dosyasını çift tıklatarak geri yükleyebilirsiniz.
6. Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresinin sol bölmesinde, Drives altındaki Volume{GUID} klasörünü tıklatın; burada GUID, 32 karakter uzunlugunda onaltılık bir genel benzersiz tanımlayıcıdır.

Not Bilgisayarınızda birden çok CD-ROM sürücüsü varsa, her sürücü için ek bir Volume{GUID} klasörü listelenir.
7. Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresinin sag bölmesinde, Drive Type ögesini çift tıklatın.
8. Sürücü türüne baglı olarak, Deger verisi kutusuna 1 veya 2 yazın ve Tamam'ı tıklatın.

Sürücü CD-R ise sürücü türü 1, sürücü CD-RW ise sürücü türü 2 olmalıdır.
9. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
10. Önce Baslat'ı sonra Bilgisayarım'ı tıklatın.
11. Tasınabilir Depolama Aygıtı altında, CD-R veya CD-RW sürücüsünü sag tıklatın ve açılan kısayol menüsünden Özellikler'i tıklatın.
12. Kayıt sekmesi görüntüleniyorsa, Windows sürücüyü bir kayıt yapılabilen aygıt olarak tanımlamıstır.
13. İptal'i tıklatın.

Not Bilgisayarınızda birden çok CD-ROM, DVD-ROM veya CD-RW sürücüsü varsa ve Kayıt sekmesi görüntülenmiyorsa, Windows kayıt defterinde yanlıs bir sürücü "kayıt yapılabilen" olarak yapılandırılmıs olabilir. Bu sorunu gidermek için asagıdaki adımları izleyin:a. 1. ile 9. adımlar arasını yineleyip, yukarıdaki degerini degistirmis oldugunuz Volume{GUID} klasörünün Drive Type degerini düzenleyin.
b. Deger verisi kutusuna 3 yazın ve Tamam'ı tıklatın.

Sürücü türü degeri olarak 3 kullanılması, sürücünün standart bir CD-ROM oldugunu ve yazdırılabilir olmadıgını gösterir.
c. Kayıt Defteri Düzenleyicisi penceresinin sol bölmesinde, sonraki Volume{GUID} klasörünü tıklatın.
d. 7. ve 8. adımları izleyip, Deger verisi girdisini sürücü türüne baglı olarak 1 veya 2 olarak degistirin.
e. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın ve 10 ile 12. adımlar arasını yineleyip CD-R veya CD-RW sürücüsünün Özellikler iletisim kutusunda Kayıt sekmesinin görüntülendigini dogrulayın.

En önemlisi (drive type)deki degeri 2 yapmanız ondan sonra zaten Cd özelliklerinde kayıt sekmesi açılıyor ve bos cd leri görüyor ben denedim yaptım.insallah sizin isinizede yarar.basarılar...

Kendi Sistemimde Denedim Beyler Sonuc Olumlu

Sık karsılasılan bir durum oldugu için vermek istedim verilmisse affola ki verilmistirde sanırım önceden

Lg marka romlar ve xp arasında bazen bu tarz yanlıs islev hataları olabiliyor

Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12499 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

tesekürler :)