En tepede bir Türk:Muhtar Kent

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yek-avaz
Bit
Bit

En tepede bir Türk:Muhtar Kent

Mesaj gönderen yek-avaz »

Resim

Coca-Cola'nın yeni üst yöneticisi (CEO) Muhtar Kent oldu.
Coca-Cola Co'dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2008'den itibaren sirketin üst yöneticiligini Muhtar Kent'in yürütecegi bildirildi.
su an üst yöneticilik görevini yürüten Neville Isdell'in ise 2009 Nisan yındaki yıllık hissedarlar toplantısına kadar sirketin yönetim kurulu baskanı olarak görevini sürdürecegi kaydedildi.

• Muhtar Kent: Arzumuz, Türk yöneticilerin daha fazla görev alması

Muhtar Kent kimdir?

Muhtar Kent Coca Cola'daki çalısma hayatına 1978 yılında Atlanta'da basladı.
1985 yılına kadar degisik ülkelerde pazarlama ve operasyon birimlerinde çalısan Kent, 1985 yılında Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü oldu.
1989-1995 yılları arasında 23 ülkeden sorumlu olarak merkezi Viyana'da bulunan Dogu ve Orta Avrupa Bölüm Baskanlıgı ve Coca-Cola International Baskan Yardımcılıgı yaptı.
1995-1998 döneminde Coca Cola Amatil Avrupa Genel Müdürlügü görevini üstlendi.
1998-2005 yılları arasında Efes İçecek Grup Baskanlıgı'na gelen Muhtar Kent, görevde bulundugu süre içinde Efes İçecek Grubu tarafından Adriyatik'ten Çin'e kadar birçok ülkede Coca Cola ve bira fabrikalarının kurulmasına liderlik etti. Bu süre içinde Coca Cola İçecek sirketi'nde de Yönetim Kurulu üyesi olarak çalıstı.
2006'da ise Muhtar Kent, Coca Cola'nın Kuzey Amerika dısındaki tüm uluslararası operasyonların basına getirildi.
İngiltere Hull Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Muhtar Kent'in ayrıca London City Üniversitesi'nden İdari İlimler Yüksek Lisansı bulunuyor. Defne Kent ile evli olan Muhtar Kent, iki çocuk babası.

Dünya devi Coca Cola

Dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi ve pazarlayıcısı olan Coca-Cola, 15 farklı kategoride 409 markaya sahip. Dünyada binin üzerinde fabrikada üretim yapıyor.
Yaklasık 200 ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola, 30 bin kisiye, siseleyicileriyle birlikte 300 bin kisiye is olanagı saglıyor. Coca-Cola 70 milyar dolar ile dünyanın en degerli markası.
Türkiye'de 13 markası bulunan Coca Cola sistemi, ikili bir yapıya sahip. Tüm markaların pazarlama ve iletisim stratejileri ve uygulamaları Coca Cola sirketinin temsilcisi Coca Cola Mesrubat Pazarlama ve Danısmanlık Hizmetleri A.s tarafından yürütülürken, üretim ve dagıtım Coca Cola İçecek tarafından gerçeklestiriliyor.
Coca Cola İçecek, yüzde 45.6 Anadolu Grubu, yüzde 40 Coca-Cola sirketi, yüzde 8.8 Etap İçecek ve yüzde 5.6 Coca-Cola Satıs ve Dagıtım ortaklıgından olusuyor.
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

gerçekten büyük bir basarı
System
Bit
Bit

Re: En tepede bir Türk:Muhtar Kent

Mesaj gönderen System »

yek-avaz yazdı:Dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi
burada Dünyanın en büyük yasal oalrak üretilen kokain üreticisi yazmalıydı hahaha
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

nette gezerken okumustum.kola tuvalet temziliginde kireç sökücü olarak da kullanılıyordu.ben netin yalancısıyım. :)
Kullanıcı avatarı
yek-avaz
Bit
Bit

ben acayip bir kola tiryakisiyim
ama su aralar azalttım
örnegin eve litrelik sise almak yerine
bir ögünümde yemek yanlarında falan kutu kola içiyorum
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

evet aslında yavas yavas bırakmak lazım.ne kadar zararlı bir içecek oldugu herkes tarafından biliniyor.ama söyle bi yanıda var:yemek yerken cok güsel gidiyor cola.olmassa olmaz gibi bise.bagımlılık yaw:D
System
Bit
Bit

Mesaj gönderen System »

dnzbzkn yazdı:bagımlılık yaw:D
iste o bagımlılık çok saygın by Velociraptor adminin dedigi gibi sulandırılmıs kokainden kaynaklanıyor...
Kullanıcı avatarı
dnzbzkn
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen dnzbzkn »

ben bırakalı yaklasık 2 ay oldu.ben saten bagımlılar için sölüyorum.zaten bizimkilerde izin vermiyor içmeme...
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

Coca-Cola analizinden alkol çıktı

Gazlı içeceklerden sonra Coca-Cola alkol analizi ile ilgili bir degerlendirme yapan Tüketiciler Birligi Kayseri sube baskanı Mahmut sahin; ‘Gazozlardan sonra yaptıgımız Coca-Cola alkol analizinde de alkol çıktı’ dedi.

"Alkolsüz içeceklere iliskin bir hukuki metinde, içecek içeriginde alkol bulunmasına cevaz veren bu düzenleme dikkatimizi çekmis ve konu ile ilgili olarak Tüketiciler Birligi tarafından bir çalısma baslatmıstık. Gazozlarda alkol oldugunu tespit etmis ve elde edilen sonuçları Tüketiciler Birligi olarak 11 Ekim 2006’da 'Gazozlarda alkol var' baslıklı basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmustuk. Bu basın toplantısından sonra tüketicilerden ‘kolalarda da var mı?’ bunu neden açıklamıyorsunuz gibi tepki ve talepler aldık.

Bunun üzerine en popüler olan Coca-Cola’da alkol olup olmadıgının arastırılması konusunda Kayseri Tarım İl Müdürlügü Gıda Kontrol Laboratuarına müracaat ettik.

Çalısma kapsamında piyasada satılan Coca-Cola markalı ürünün, etiketleri üzerinde yapılan incelemelerde, içeriginde alkol bulunduguna iliskin bir bilginin olmadıgı tespit edildi.

Tarım ve Köyisleri Bakanlıgı Kayseri Tarım İl Müdürlügü Gıda Kontrol Laboratuarına orijinal ambalajı içinde teslim edilen Coca-Cola sisesinde bulunan etil alkol analizi yaptırılmıs ve su sonuca ulasılmıstır:

Coca-Cola’da 0.075 g/l etil alkol tespit edilmistir.

‘Gazozlarda Alkol Var’ açıklamamızdan sonra kamuoyunda yapılan tartısmalar sonucu 10 üreticiden sadece 3 tanesi, ‘ürünlerimizde alkol yok, var olan alkol, fermantasyon (mayalanma) sonucunda olusan alkoldür’ seklinde görüs belirtmislerdi. Yapılan açıklamalardan hiçbir bilim adamı ve tüketicinin tatmin olmadıgı Tüketiciler Birligi’ne gelen telefon, e-posta ve mektuplardan anlasılmaktadır.
Bu açıklamamızdan sonra birçok bilim adamı ve mühendis ise gazlı ve kolalı ürünlerde bulunan Etil Alkolün fermantasyon sonucu olusmadıgı; tiryaki tüketici olusturmak, dolum sırasında akıskanlıgı hızlandırmak ve aroma çözücü olarak kullanıldıgını ifade ve ispat etmislerdi. Üç temel nedenin yanında etil alkol dısındaki çözücülerin daha pahalı olması nedeniyle, üreticilerin etil alkolü tercih ettikleri tespit edilmistir.
Resim
Kullanıcı avatarı
yek-avaz
Bit
Bit

ondan bazen kafam güzellesiyor
bende diyorum ne oldu
içmeden sarhos mu oldum ehhehehe :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12655 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

System yazdı:iste o bagımlılık çok saygın by Velociraptor adminin dedigi gibi sulandırılmıs kokainden kaynaklanıyor...
aynen öyle