Coca-Cola'nın yeni üst yöneticisi (CEO) Muhtar Kent oldu.
Coca-Cola Co'dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2008'den itibaren sirketin üst yöneticiligini Muhtar Kent'in yürütecegi bildirildi.
su an üst yöneticilik görevini yürüten Neville Isdell'in ise 2009 Nisan yındaki yıllık hissedarlar toplantısına kadar sirketin yönetim kurulu baskanı olarak görevini sürdürecegi kaydedildi.
• Muhtar Kent: Arzumuz, Türk yöneticilerin daha fazla görev alması
Muhtar Kent kimdir?
Muhtar Kent Coca Cola'daki çalısma hayatına 1978 yılında Atlanta'da basladı.
1985 yılına kadar degisik ülkelerde pazarlama ve operasyon birimlerinde çalısan Kent, 1985 yılında Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Genel Müdürü oldu.
1989-1995 yılları arasında 23 ülkeden sorumlu olarak merkezi Viyana'da bulunan Dogu ve Orta Avrupa Bölüm Baskanlıgı ve Coca-Cola International Baskan Yardımcılıgı yaptı.
1995-1998 döneminde Coca Cola Amatil Avrupa Genel Müdürlügü görevini üstlendi.
1998-2005 yılları arasında Efes İçecek Grup Baskanlıgı'na gelen Muhtar Kent, görevde bulundugu süre içinde Efes İçecek Grubu tarafından Adriyatik'ten Çin'e kadar birçok ülkede Coca Cola ve bira fabrikalarının kurulmasına liderlik etti. Bu süre içinde Coca Cola İçecek sirketi'nde de Yönetim Kurulu üyesi olarak çalıstı.
2006'da ise Muhtar Kent, Coca Cola'nın Kuzey Amerika dısındaki tüm uluslararası operasyonların basına getirildi.
İngiltere Hull Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Muhtar Kent'in ayrıca London City Üniversitesi'nden İdari İlimler Yüksek Lisansı bulunuyor. Defne Kent ile evli olan Muhtar Kent, iki çocuk babası.
Dünya devi Coca Cola
Dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi ve pazarlayıcısı olan Coca-Cola, 15 farklı kategoride 409 markaya sahip. Dünyada binin üzerinde fabrikada üretim yapıyor.
Yaklasık 200 ülkede faaliyet gösteren Coca-Cola, 30 bin kisiye, siseleyicileriyle birlikte 300 bin kisiye is olanagı saglıyor. Coca-Cola 70 milyar dolar ile dünyanın en degerli markası.
Türkiye'de 13 markası bulunan Coca Cola sistemi, ikili bir yapıya sahip. Tüm markaların pazarlama ve iletisim stratejileri ve uygulamaları Coca Cola sirketinin temsilcisi Coca Cola Mesrubat Pazarlama ve Danısmanlık Hizmetleri A.s tarafından yürütülürken, üretim ve dagıtım Coca Cola İçecek tarafından gerçeklestiriliyor.
Coca Cola İçecek, yüzde 45.6 Anadolu Grubu, yüzde 40 Coca-Cola sirketi, yüzde 8.8 Etap İçecek ve yüzde 5.6 Coca-Cola Satıs ve Dagıtım ortaklıgından olusuyor.