Özgürlük için yeni bir adım daha : GNOME 2.20.2

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen Squirrel »

GNOME 2.20.0?nin ikinci versiyonu olan 2.20.2 dün duyuruldu. Yeni sürüm ise 7 Ocak 2008'de linuxseverlere sunulacak. Bu son sürüm ayrıca GNOME 2.20’nin son sürümü olucak.
Eger GNOME 2.20.0’deki yenilikleri yada hataları merak ediyorsanız bu yazıdan gerekli bilgileri elde edebilirsiniz.
Eye of Gnome : Kısa adı ile eog. 2.20.3 versiyonu ile karsımıza çıkıyor. Bu yeni sürümünde yeni API’ler yer alıyor ve birçok hata giderilmis durumda. Ayrıca exempi 1.99.5 destegi ve renk denetimi destegi arttılmıs durumda.
Epiphany 2.20.2 artık sayfabasına ve sayfa sonuna gerekli baslıkları ekleyebiliyor.
The GNOME Desktop Manager (gdm), yeni versiyonunda ikon destegi arttırılmıs bir sekilde karsımıza çıkıyor. XDMCP’nın çalısmasına engel olan hatalar düzeltilmis. GNOME dil destegine Macarca, Arapça and İrlanda?ca eklenmis durumda.
GtkHTML-3.16.2 2007-11-26, birçok hata düzeltilmis. Bu hatalara örnek vermek gerekir ise,
- set_max_height icin nesnenin her çagrıda boyunun hesaplanması
- bos bellek
- Birden fazla SpellError nesnesini kabul etmemesi
- & içeren URL’lerin çalısmaması
m etacity is version 2.20.1, de birçok yenilik ile karsımıza çıkıyor. Programda bulunan bellek zayıflıkları ortadan kaldırıldı.
Tomboy,Glib-2.14.4 ve GStreamer uygulamalarında birçok hata düzeltilerek uygulamalar daha kullanıslı hale getirildi.
GNOME 2.20.2 Linux dünyasına yenilikler katmaya devam ediyor. Bu sürüm 2.20.1 ile karsılastırılıdıgında çok daha hızlı çok daha güvenli ve çok daha kullanıslı durumda.