
Türkiye'de ilk defa Bilgisayar Oyunları ve Teknolojileri Bölümü açılıyor.
İskoçya'nın Abertay Dundee Üniversitesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) arasında yapılan anlasmayla Türkiye'de ilk defa Bilgisayar Oyunları ve Teknolojileri Bölümü açılıyor.
İzmir Ticaret Odası, İEÜ, British Council ve İskoç Kalifikasyon Otoritesi arasındaki anlasmaya göre kurulacak is okulunda, uluslararası geçerliligi olan sertifikalı elemanlar yetistirilecek.
Daha önce açtıgı Yazılım Mühendisligi, Lojistik Yönetimi, Moda Tasarımı gibi bölümlerle ilklere imza atan üniversite, bilgisayar oyunları konusunda dünyanın sayılı üniversitelerinden olan İskoçya'nın Abertay Dundee ile anlasma imzaladı. İEÜ , 2008-2009 akademik yılında bilgisayar oyunları alanında uzman yetistirmeye baslayacak. Anlasmaya, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ve Abertay Dundee Üniversitesi Rektörü Prof. Bernard King imza attı. Rektör King, İEÜ'nin altı yılda geldigi noktaya hayran kaldıgını belirterek, "Bu anlasma bizim için bir baslangıç. Vizyonu çok genis, hedefleri belli olan bu ekiple daha nice uluslararası anlasmalara imza atacagımızı düsünüyorum" dedi.
Anlasmaya göre, tezli yüksek lisans programına kaydolan ögrenciler bir yıl İEÜ'de, bir yıl Abertay Dundee'de okuyacak ve çift diplomayla mezun olabilecek. Lisansüstü egitimle baslayacak programın daha sonra lisans seviyesinde de açılması planlanıyor. İEÜ'den üç ögrenci, uluslararası alanda önemli bilgisayar oyunu programcıları yetistiren İngiltere'de egitim almaya basladı.
Kaynak: Aktifhaber...