Vistanızı kisisellestirin (vlite , resimli anlatim)

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 20045 kez

Vistanızı kisisellestirin (vlite , resimli anlatim)

Mesaj gönderen velociraptor »

Vlite ile Bilgisayarınızın kaynaklarını sonuna kadar kullanıp sizi hızdan mahrum etmeye son derece meyilli olan Vista'dan ihtiyacınız olmayan eklentileri bir kalemde silip atın.Sisteminizin performansını arttırın.

Vlite 5 temel özelligi vardır.

1. Bilesenleri Kaldırmak
2. İnce Ayarları Düzenlemek
3. Sürücü Entegre Etmek
4. Katılımsız Kurulum Saglamak
5. Direk DVD/CD veya Image olarak yazabilme

Programı burdan indirebilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

http://nliteos.pcrpg.org/vlite/vLite-1.1.beta2.installer.exe
1-Vlite kurduktan sonra karsınıza İngilizce olarak çıkacaktır

Resim

2-Üs çubukta yer alan "Language" tıkladıgınız da listelenen diller arasında "Turkish" tıklayın ve program artık Türkçe oldu

Resim

3-Artık programı kullanma vakti geldi."Gözat" a tıklayarak vista yükleme dosyalarının oldugu yeri seçicez

Resim

4-Sonra karsınıza Kalıplar baslıgı altında gösterdiginiz vista sürümünü seçmeniz için tüm vista sürümlerinin oldugu bir pencere gelicek

Resim

5-Vista sürümümüzü seçtikten sonra görevler penceresine gidicek va burada yapmak istedigimizin yanındaki kutucuga isaretliyecegiz.Sonra Devam tusuna basıcaz

Resim

6-karsımıza ilk olarak Bilesenler bölümü gelecek.Örnegin burda kaldırmak bilesenleri ne oldugunu bilmiyorsunuz o bilesenin üstüe geldiginizde sag tarafta o bilesenin ne isleve sahip oldugunu yazar.Burada da kaldırmak istedigimiz bilesenin yanındaki kutucuga tıklıyoruz ve devam diyoruz.

Resim

7-simde geldik ince ayarlar bölümüne.Burda çuk fazla seçenek yok ama ne oldugunu anlamadıgınız yerde solda ayarın isminin yazılı oldugu yere tıkladıgınız anda asagıdaki küçük bölümde ne oldugunu açıklamaktadır.ve ayarın yanında ki bölümden istediginiz gibi ayarlatın.Ve devam deyiroz.

Resim

8-simdi geldik sürücü entegre etmeye burada dikkat edilmesi gerekn entegre edeceginiz sürücünün ".inf" dosyası olmalıdır.Ve Devam diyoruz.

Resim

Resim

9-Ve katılımsız kurulum bölümündeyiz.Kullanıcı Verisi bölmünde ilk olarak ürün anahtarı girmemeiz gereken bosluklar çıkıyo ama bu zaorunlu degil.Boslukların hemen altında "ÜRÜN ANAHTARINI ATLA" seçenegini seçebilirsiniz.Ancak o zaman "ÜRÜN ANAHATARINI ATLA "seçeneginin yanındaki bölümden vista nızın verdsiyonunu seçmelisiniz."Otomatik etkinlerstirmeyi atla" seçegiyle otomatik etkinlestirmeyi atlayabilirsiniz.sözlesmeyi kbul et seçenegide isaretledeikten sonra diger bilgileri doldurun ve yukarıdan bölgesel seçenegini seçerek bölgesel ayarları yapınız.

Resim

Resim

Ve son olarak degisiklikleri islemek için asagıda "devam" seçeneginin yanında bulunan" UYGULA " ya tıklıyoruz islendikten sonra devam diyoruz.

Resim

Ve sıra geldi İSO bölümüne burada mod seçeneginde image mi olusturacaksınız yoksa direk dvd ye mi yzaıcaksınız seçin.Etiket ten iso dosyasına vereceginiz adı yazın.VE "İSO OLUsTUR " a tıklayın ve iso yu kaydedeceginiz yeri seçin ve kaydete basın.İse Bu kadar.

Resim

Windows Vista Yükleme dosyalarının yerini seçerken dvd yi sabit disk te bir yere kaydetip oradan seçmenizi öneririm.

ALINTIDIR (Türkceyi bu sekilde kullanmam)
Kullanıcı avatarı
nejdet54
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen nejdet54 »

öncelikle bende kasım 2006 çıkan vista dvd si vardı sistemim yetersz kaldıgı için ayar çektim 1 cd lik boyut kadar düsürdüm ama makine yetersiz :)

sunu anladım Vista İntel Dual Core 2 2.0 GHz 2.0 Gb RAM Directx10 desktekleyen ekran kartı 160 gb sabit disk sisteminiz bu sekilde olanlar gerçek performans alacaklardır. 1 Gb vista kasılıyor.
Kullanıcı avatarı
bambucya77
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen bambucya77 »

tesekurler hocam nlite den daha guzel bu...
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

paylasım için tesekkürler
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

Resim

lütfen yardım edin

ben seçemiyorum yükleme yolunu

vista dvd sini gösteriyorum yol olarak

isim olusutur idyor klasor olustuurp isim olusturuyorum

ancak isim ascii ye uygun degil örnek vista_dvd girin diyor ona benzer bir isim giriyorum yine aynı hata iletisini alıyorum

EDİT

Halletttim
kartal
Bit
Bit

Mesaj gönderen kartal »

vlite 1.1 sürümüyle artık güncellemeleride dvd ye entegre edebiliyoruz bu sürüm beta asamasında ama biraz önce indirdim deniyorum su anda güncellemeleri yüklüyor buraya kadar sorunsuz geldik sonucu yazarım