Pardus 2007.3 duyruldu

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
Squirrel
Kilobyte4
Kilobyte4

Pardus 2007.3 duyruldu

Mesaj gönderen Squirrel »

Pardus 2007.3 duyruldu

Pardus 2007 isletim sisteminin güncellenmis ara sürümü Pardus 2007.3 Lynx lynx yayınlandı.
Pardus, kullanıcılarına en güncel uygulamaları ve en son güvenlik yamalarını da internet üzerinden GNU GPL Genel Kamu lisansı ile özgürce saglıyor. Bu güncellemelerin boyu zamanla oldukça yüksek degerlere ulasıyor ve kurulum ardından tüm güncellemelerin çekilmesi hem kurulum zamanını, hem de internet kullanımını artırıcı etki yapıyor. Bu sakıncayı ortadan kaldırmak için Pardus ekibi, ortalama üç aylık periyotlarla güncellenmis ara sürümler yayınlıyor. Pardus teknolojilerinde yapılan son degisiklikler de bu ara sürümlerle kulanıcılara ulastırılabiliyor.
Güncellenmis ara sürümler, Türkiye'ye özgü ya da soyu tehlikede hayvanların Latince isimlerini sürüm adı olarak tasıyorlar. Pardus 2007.3 ismini tüm dünyada rastlanan en bilinen Vasak ailesinin Anadolu'ya özgü bir alt türü olan Lynx lynx 'den alıyor...
Yeni özellikleriyle otomatik olarak bulundugunuz yeri tanıyan Ag yöneticisi, daha hızlı bir PiSi, baslatılabilir disk seçimi yapabildiginiz yeni YALI ve bir çok güncel özgür uygulamaya ulasmak için Pardus'larınızı güncelleyebilir ya da yeni sürümü indirebilirsiniz.
Detayli bilgi için

http://www.pardus.org.tr/index.html

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön