
Nemertes arastırma sirketi, yaptıgı incelemeler sonucu, çagımızın en önemli iletisim agı olan internet'in, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda 2010 yılına kadar çökebilecegi ve artık hizmet veremeyecek bir duruma gelebilecegini iddia etti.
Arastırma sirketi, inanılmaz derecede artan veri yüküne dikkat çekerek, günden güne çogalan YouTube benzeri online video servislerindeki ses ve video akısı ile P2P paylasım aglarındaki dosya transferlerinin internet omurgalarına büyük yük bindirdiginin altını çizdi. Nemertes, özellikle firmaların önümüzdeki üç yıla kadar alt yapılarını yenilemeleri gerektigini belirtti.
Yaklasık olarak 137 milyar dolar gibi inanılmaz bir rakama mal olacak bu altyapı yatırımlarının gerçeklesmemesi durumunda ise internet kullanıcılarının büyük sıkıntılarla karsı karsıya kalacakları açıklandı.
ALINTIDIR




