İnternete Bağlanamıyorum

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

İnternete Bağlanamıyorum

Mesaj gönderen seheryeli »

Selamlar sevgili arkadaslar internet baglantısı otomatik olarak nasıl baglanılıyordu yani hiç CD siz görüntülü anlatırsanız sevinirim lütfen saygılar
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

nasil bir internet baglantisindan bahsettiginizi anlayamadim. daha aciklayici bir sekilde anlatabilirseniz en kisa zamanda resimli olarak anlatirim. bahsettiginiz baglanti dial up yani normal modem baglantisi mi yoksa adsl modem baglanttisi mi? eger adsl modem baglantisi ise ethernet girisli mi yoksa usb girislil mi? bunlarin cevaplarini verebilirseniz elimden geldigince yardimci olmaya calisirim
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

İnternet bağlantısı

Kardes yardımın için saol ADSL
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

oncelikle modemimizin ayarlarina girmemiz gerekiyor bunu da soyle yapacagiz internet explorer i aciyoruz
192.168.1.1
veya
10.0.0.2
yazip enter liyoruz. sonrasinda modemin icine girmesi gerekir ve sizin ihtiyaciniz olan sey modemin markasi ve kurulum cd si. kurulum cd sini cd roma koyup otomatik baslatiyoruz. ayarlarda yapmaniz gereken adsl isminiz yazmaniz ve sifresi olmasi gerekir

adsl kullanici isminiz xxxxxxx@ttnet gibi bir adres olmasi lazim

kullanici sifresi ise cogu zaman aynidir: 123456

bu ayarlari yaptiktan sonra size eger VPI ve VCI baglanti portlarini sorarsa

VPI: 8
VCI: 35

olmasi gerekir

sonrasinda kurulumu tamamlarsiniz. ayrica baska seyler sormaz eger ki bir kac resim verebilirseniz hatalari falan elimden geldigince cozmeye calisiriz ayrica modeminizin markasi da onemlidir tabiki......

saygilarimla
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

İnternet bağlantısı

Kardes bilmem insallah yardımcı olursun ben VİYANA dayım Burda hersey almanca anlayacagın ama benim sistem Türkçe ben türkçeye çevirdim XP proff- kullanıyorum mesele
söyle aslını anlatayım Kafanızı agrıtıyorum kusura bakmayın Bende bilgisayar ikitane yani çocuklarınki Almanca benimki TR sistem onlarınki VİSTa idi begenmediler XP Proff- yaptık onuda Almanca olarak benim ana modemden bir çıkıs bagladık onlara vistada iken çalısıyordu xp de çalısmaz oldu ufak bir dagıtıcı taktık ismi ( NETGEAR ) RP614v4 ben almanyada bir arkadasta görmüstüm hiç CDROM a Cd koymadan denetim masasından biryerden yapmıslardı ama nasıl oldugunu unuttum buyurun insallah yardımcı olursunuz.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

anladim tamam o zaman soyle yapalim

oncelikle kablolarin takili oldugundan emin olun bazen tam oturmuyor bunu anlamak icinde ag baglantilarim sag tiklayin ozellikler deyin onunuze acilan pencerede yerel ag baglantisi sag tiklayin ozellikler deyin. baglandigimda simgeyi goster diye bir kutucuk olmasi lazim asagi tarafta. onu isaretleyin. ve tamam deyin. eger sag alttaki ag baglantilari simgesinin uzerinde carpi isareti varsa kablonuzda problem vardir yoksa o simgeye iki kere tikliyoruz ozellikler diyoruz....

sonrasinda onumuze gelen pencerede en altta tcp/ip gibi ozellikler olmasi lazim ona iki kere tikliyoruz. ve elimizle ip mizi veriyoruz aynen asagidaki gibi vermeyi deneyiniz lutfen
192.168.1.20
255.255.255.0
192.168.1.1

195.175.39.39
195.175.39.40
yaptiktan sonra onaylayip cikiyoruz ayrica denetim masasi na giriyoruz ve windows guvenlik duyvarlarini kapatiyoruz. bir de boyle deneyelim
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

İnternet bağlantısı

temam burak kardesim senin imelini aldım su an bazı islerim var erkenden is almam lazım
yatmalıyım dediginizi denerim olmazsa sizi rahatsız ederim tesekkür ediyorum selamlar.
hasan.s@msn.com
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

ne zaman isterseniz elimden geldigince yardimci olmaya calisirim
Kullanıcı avatarı
seheryeli
Megabyte3
Megabyte3

Sound

Kardes o is halloldu modemin kablosunu çıkarıp taktık oldu simdi biriki sorun daha var birincisi vistadan xp ye geçince sesi tanımadı treiber indirecegim soundun ismini bilmiyorum
PC nin içini gösteren iki program var adia32,ve everest diye ama onlarda gözükmüyor baska bakabileceyim biryer varmi,ikinci sorun PC yi heraçtıgımda belgelerimde açılıyor otomatikman Çalıstıra.(msconfig) yaz ordan olur dediler burda gözükmüyor belgelerim simdilik bu iki probleme yardımcı olursanız svinirim selamlar