LİnuX kuLLanMak için 10 nédén

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
Unde®minE
Kilobyte1
Kilobyte1

LİnuX kuLLanMak için 10 nédén

Mesaj gönderen Unde®minE »

*Linux, aynı anda birden fazla programı çalıstırabilir. Belleginin yetersiz oldugu durumlarda bile büyük kararlılıkla, çökmeden isgörebilir. Kimsenin durup dururken mavi bir ekranla karsılastıgı görülmemistir.

* Linux, çok kullanıcılı bir isletim sistemidir. Özellikle İnternet ve İntranet baglantılarınızı saglamak için getirdigi çözümlerle büyük ilgi çeker. Dünya üzerindeki web sunucularının %25\'inin Linux oldugu tahmin ediliyor.

* Serbesttir. İsterseniz İnternet üzerinden serbestçe makinanıza indirip kurabilirsiniz. İçinde kitap ve destek barındıran sürümleri ise belirli bir maliyettedir.

* Linux, programcılar için dev bir veritabanıdır. İster C/C++, ister Java, scheme, Lisp kullanın, hemen her dilin Linux altında derleyicisini ya da yorumlayıcısını bulabilirsiniz.

* Linux altında Dosemu ile MSDOS uygulamaları, Wine ile 16/32 bitlik Windows uygulamaları çalıstırılabilir.

* Linux bellegi diger sistemlere göre çok daha etkin kullanır, elinizdeki atıl durumda olan donanımınıza bile kurulur.

* Linux, ag ve İnternet teknolojileri konusunda üstündür. Basta e-posta, web, ftp, veritabanı, POP3, proxy, güvenlik duvarı olmak üzere her türlü servisi verebilir. Diger isletim sistemleriyle birlikte uyum içinde çalısır. Novell makinalara istemci ve sunucu gibi davranabilir. Samba ile ag üzerindeki Windows 95/98/NT makinalarla disk ve yazıcı paylasımı yapabilir.

* Kaynak kodunun açık olması nedeniyle kopyalanması, dagıtılması ve üzerinde degisiklik yapılması mümkündür.

* Gelecek Linux, Türkiye\'de açık gelisim modelini koruyan Gelecek A.s. tarafından desteklenmektedir. Gelecek A.s.\'in tecrübeli kadrosu, size Linux hakkında merak ettiginiz tüm sorular için yardımcı olacaktır.