*Linux, aynı anda birden fazla programı çalıstırabilir. Belleginin yetersiz oldugu durumlarda bile büyük kararlılıkla, çökmeden isgörebilir. Kimsenin durup dururken mavi bir ekranla karsılastıgı görülmemistir.
* Linux, çok kullanıcılı bir isletim sistemidir. Özellikle İnternet ve İntranet baglantılarınızı saglamak için getirdigi çözümlerle büyük ilgi çeker. Dünya üzerindeki web sunucularının %25\'inin Linux oldugu tahmin ediliyor.
* Serbesttir. İsterseniz İnternet üzerinden serbestçe makinanıza indirip kurabilirsiniz. İçinde kitap ve destek barındıran sürümleri ise belirli bir maliyettedir.
* Linux, programcılar için dev bir veritabanıdır. İster C/C++, ister Java, scheme, Lisp kullanın, hemen her dilin Linux altında derleyicisini ya da yorumlayıcısını bulabilirsiniz.
* Linux altında Dosemu ile MSDOS uygulamaları, Wine ile 16/32 bitlik Windows uygulamaları çalıstırılabilir.
* Linux bellegi diger sistemlere göre çok daha etkin kullanır, elinizdeki atıl durumda olan donanımınıza bile kurulur.
* Linux, ag ve İnternet teknolojileri konusunda üstündür. Basta e-posta, web, ftp, veritabanı, POP3, proxy, güvenlik duvarı olmak üzere her türlü servisi verebilir. Diger isletim sistemleriyle birlikte uyum içinde çalısır. Novell makinalara istemci ve sunucu gibi davranabilir. Samba ile ag üzerindeki Windows 95/98/NT makinalarla disk ve yazıcı paylasımı yapabilir.
* Kaynak kodunun açık olması nedeniyle kopyalanması, dagıtılması ve üzerinde degisiklik yapılması mümkündür.
* Gelecek Linux, Türkiye\'de açık gelisim modelini koruyan Gelecek A.s. tarafından desteklenmektedir. Gelecek A.s.\'in tecrübeli kadrosu, size Linux hakkında merak ettiginiz tüm sorular için yardımcı olacaktır.
LİnuX kuLLanMak için 10 nédén
Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap