yeni hddye xp kurulumu ile ilgili

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
kemistiri
Byte3
Byte3

yeni hddye xp kurulumu ile ilgili

Mesaj gönderen kemistiri »

size de danısayım sordum ahalisi :)

yeni bir hdd aldım donanım forumundaki sorumu görenler bilir
eski hdd 10gb ve onda xp yüklü yenisi ise 80gb

sizce yenisine mi yüklemeliyim xpyi
yoksa eski hddyi xp haric bosaltıp da program ve müzikleri falan yenisine mi atayım bölece daha mı kolaylık olur
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 20182 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

su sekilde yanitlayayim : rpm hizlari her ikisinin de aynimi =? mesela birininki 7200 digerininki 5400 ise 7200 lük üzerine kurun her ikisinin de Cache miktarlari her ikisininde aynimi=? mesela cogunlukla 2 mb lik olur , oysaki 8 mb lik bir HDD kullanmaya baslarsaniz sanki dogan marka arabadan mercedese terfi etmis gibi olursunuz , kisacasi kriterlerimiz:
1.Rpm hizi
2.cache
Bu üsttekilerin her ikisi de dogrudan verilere erisim hizini etkilediginiden windows kurulacak dizinde öncelikle göz önünde alinmalidirlar , bir diger kriter ise : Az kullanilmislik , ve hatasizlik , neyse lafi cok dolandirdim 80 Gb i ikiye falan böl ve bir dizine Xp kur demek istiyorum :)
kemistiri
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen kemistiri »

peki bunu nasıl yapmalıyım yöntem oalrak soruyorum
su anda birincil hdd olarak 80lik var

bir kez bilg.ı cdden baslatmayı denedim ama siyah bi ekranda takıldım
bir kez de bilgisayarı açıp yüklemeyi denedim yeni hdd'ye - bu arada yeni hddnin sürücü ismi d oarak görünüo - bilg yeniden açılıp kura devam ederken aynı sekilde siyah ekranda takıldı vs.

yeniye xp kurup eskideki bilgilerimi yenieye yükliycem eskiye de format atıp devam etcem kısaca :)

ancak dedigiim gibi olmadı yöntemi nedir
byrapor
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen byrapor »

velociraptor bilgi için tsk aklıma gelmeyen güzel bi bilgi hemen yapıyorum
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

oncelikle 80 lik hdd yi birincil den cikartin buyuk ihtimalle kablosuda 10 gb olani birincil gosteriyordur.siyah ekranda takilmanizin sebebi budur sanirim. ayrica 80lik in icinde bir bilgi yoksa 10gb likla baglayin bilgisayarimi sag tiklayin yonet deyin oradan depolama ya girin sonrasinda disk yonetimine girin orada 80 gb lik hdd niz gozukecektir formatlayin hdd yi sonrasinda tekrar kurmayi deneyin.

benimde basima gelmisti ben bu sekilde halletmistim

saygilarimla

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön