Mysql Türkçe karekter sorunu %100 çözüm yolu

Web tasarım, Web Programlama ve script dilleri konuları buraya
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mysql Türkçe karekter sorunu %100 çözüm yolu

Mesaj gönderen mavigece »

Merhaba arkadaslar mysql karakter sorunu olanlar için güzel bir program bir arkadasımın tavsiyesi ben denemedim deneyenler olursa fikirlerini yazarsa memnun oluruz.

Programın adı textped

Bu program ile sql dosyanızı açınca size otomaik karekterleri türkçe yapıyor. Açılan dosyayı Save As yapıp ismini degistirince artık karekterler türkçe hale geliyor.

2. is olarak bu dosyayı windows ortamında sorunsuzca tar.gz formatında sıkıstırmamız gerekiyor .Bu is içinde Alzip programından faydalanıyoruz

3. is olarak tar.gz olarak sıkıstırdıgımız bu dosyamızı FTP ile kendi hostumuzdaki bir klasöre gönderiyoruz. Aynı klasöre bigdump.php scriptinide gönderiyoruz. Ama göndermezden önce bigdump.php dosyasında mysql sifrelerimizi tanımlamamız gerekiyor.

4. is olarak bigdump.php dosyasını çalıstırmak ve arkamıza yaslanmak. 30-40 saniye içinde veritabanımız türkçe karekter sorunu halledilmis olarak hostumuza göndermis oluyoruz.

Kod: Tümünü seç

http://www.textpad.com/download/index.html
NOT: her ihtimale karsı dosyalarınızı ve veritabanınızı yedekleyiniz.

ii çalısmalar...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 20230 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

bunun sadece gecici bir cözüm oldugunu hemen belirtmek isterim , Türkce karakter sorunun degisik nedenleri olabilir , bunlardan biri de hostun bu desteginin olmamasi , olmasa bile ben Tr yaparim diyenler var ama daha yapana rastlamadim , bir ara birhayli bu konuyla mesgul olmustum , ayrica hicbir programa da gerek yok bir iki sql komutu ile bozuk karakterlerin hepsini halledebiliyorsunuz , hatta bu konuda da uzunca bir dönüsüm sql komutlar listesi hazirlamistim , paylasim icin thanks